Van Gaal kritisch op Mourinho: ‘Hoeveel kansen krijgt hij nog?’

Geplaatst: 14 december 2015 in Betaald voetbal overig

Manchester United-trainer Louis van Gaal is niet onder de indruk van de prestaties van Chelsea. De Nederlander zag de steenrijke Londense ploeg maandagavond opnieuw verliezen en vraagt zich af hoeveel krediet José Mourinho nog heeft.

Schandalig
,,Het is natuurlijk schandalig dat zo’n miljoenenploeg zo slecht presteert”, stelt Van Gaal. ,,Als je zó veel geld mag uitgeven en vervolgens niet eens van een zeer zwakke ploeg als Leicester City kunt winnen, heb je het duidelijk niet begrepen. Het voetbal van Chelsea is ook gewoon niet om aan te gluren. Het is lachwekkend.”

Louis van Gaal draait zijn collega nu ook verbaal de nek om.

Louis van Gaal draait zijn collega nu ook verbaal de nek om.

Matige taalbeheersing
De voormalig bondscoach vindt dat Mourinho de eer aan zichzelf zou moeten houden. ,,Je merkt aan alles dat er geen chemie is. Dat kan ook niet anders, als je de Engelse taal zo matig beheerst als hij. Daarnaast vind ik dat hij zich ongelukkig presenteert in de media. Ik vraag me af wanneer het bestuur eindelijk ingrijpt. Hoeveel kansen krijgt hij nog?”

Overschat toernooi
Het feit dat Chelsea zich als groepswinnaar wist te plaatsen voor de knock-outfase van de Champions League, heeft nauwelijks invloed op Van Gaals mening. ,,De Champions League was twintig jaar geleden interessant. Tegenwoordig is het een overschat toernooi voor derderangs ploegen als PSV en Wolfsburg. Geef mij de Europa League maar.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.