Ongelukkige timing Ziggo-werkzaamheden: geen internet in Stiphout tijdens dorpsquiz

Geplaatst: 12 december 2015 in Helmond

In de Helmondse wijk Stiphout hebben ze er maar weinig begrip voor. Dat kabelmaatschappij Ziggo uitgerekend vanavond, tijdens de jaarlijkse dorpsquiz, onderhoud aan het netwerk uitvoert. Daardoor ligt het internet in Stiphout tijdelijk geheel plat en zijn naar schatting honderden vragen nauwelijks te beantwoorden.

Regulier onderhoud
Hoewel Ziggo het onderhoud niet aan de grote klok hing, bevestigde een woordvoerder van het bedrijf zaterdagochtend dat bewoners van een groot deel van Zuid-Oost Brabant – waaronder heel Stiphout – geen internet hebben. ,,Het gaat deze keer niet om een ongeplande DDoS-aanval, maar om regulier onderhoud aan het netwerk. Dat begint zaterdagavond rond zeven uur en zal hooguit tot middernacht plaatsvinden, hoewel het ook vier dagen kan duren.”

Bewust gekozen
Volgens Ziggo is bewust voor dat tijdstip gekozen. ,,Uit onze statistieken blijkt dat op zaterdagavonden het minste dataverkeer plaatsvindt, en dus raken we op deze manier de minste klanten. Dat er uitgerekend tijdens onze werkzaamheden een grote quiz in Stiphout is betreuren we, maar daar kunnen we helaas geen rekening mee houden.”

Minder punten
Marc Leblanc, één van de geestelijk vaders van de dorpsquiz waaraan vele honderden Stiphoutenaren meedoen, is niet blij met het nieuws. ,,Een klein deel van de antwoorden is ongooglebaar, maar voor tachtig procent van de vragen is internet toch wel erg handig. Er zullen dit jaar dus minder punten gescoord worden dan anders, dat staat wel vast.”

38 (4)

Deelnemers van de Stiphout Wiekent Quiz 2014 maken massaal gebruik van internet. Dat zal vanavond niet gebeuren. Foto: Krejaklup Stippent.

Andere providers solidair
Leblanc zegt zich te realiseren dat niet iedereen in Stiphout gebruikmaakt van het Ziggo-netwerk. ,,Om eerlijke concurrentie te voorkomen, is met alle andere internetproviders afgesproken dat ze tijdens het onderhoud van hun concurrent ook geen vast en mobiel internet leveren in Stiphout. Gelukkig waren ze bereid dat te doen, uit solidariteit met Ziggo. Dat bedrijf heeft het de laatste dagen toch al zo moeilijk”, glimlacht de PSV-fan, doelend om de Europese prestaties van het door Ziggo gesponsorde Ajax.

Verzetten geen optie
Eric Matthieu, eveneens lid van de organisatie, baalt ook van de ongelukkige timing. ,,De quizavond een week verzetten was echter geen optie. Dan is namelijk de prijsuitreiking al, en daarvoor is het op zich wel handig als we weten hoeveel punten elk team heeft gescoord. De prijsuitreiking óók een week verzetten is voor veel deelnemers niet handig, want dan is het tweede kerstdag en kijkt iedereen verplicht naar Home Alone 2.”

Eerder aan het bier
Matthieu ziet echter ook positieve kanten aan de internetloze quizavond. ,,Vorig jaar klaagden er veel deelnemers dat er geen goed gesprek met hun teamgenoten mogelijk was, omdat iedereen op zijn telefoon, tablet of laptop zat te zoeken naar antwoorden. Dat zal vanavond een stuk minder voorkomen. Daarnaast zijn veel vragen zonder internet simpelweg niet te beantwoorden. Daardoor zijn wij de komende dagen eerder klaar met nakijken, en des te sneller kunnen wij aan het bier.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.