PSV wil uitbundig Champions League-publiek vaker inhuren

Geplaatst: 10 december 2015 in PSV

Kenners twijfelen er niet over: de goede Champions League-prestaties van PSV zijn grotendeels de verdienste van het publiek. Door de hartstochtelijke aanmoedigingen wonnen de Eindhovenaren alle thuisduels in de poule. Het Eindhovense clubbestuur wil die fans daarom ook tijdens competitiewedstrijden in het Philips Stadion inhuren.

Veel verschil
,,Voor een leek lijkt het misschien of het om dezelfde fans gaat, maar er is wel degelijk veel verschil tussen uitbundig Champions League-publiek en tamme competitiefans”, weet PSV-directeur Toon Gerbrands. ,,Tijdens competitieduels wordt er weinig geluid gemaakt door het wat matte, vergrijzende schouwburgpubliek, tenzij Narsingh of Maher een bal verkeerd raakt. In de Champions League is wel gebleken hoe groot de invloed van het publiek is, en daarom willen we die mensen ook in het weekend op de tribune hebben. Er mag gezongen worden!”

media_xll_2552787

Tijdens competitiewedstrijden heeft het quasi-geïnteresseerde publiek doorgaans weinig oog voor het spel. Foto: Pro Shots.

Prijskaartje
Aan supporters, die worden geleverd door het castingbedrijf Rent-A-Fan, hangt wel een prijskaartje. Ter illustratie: een bezoeker van een competitiewedstrijd van PSV kost twee tientjes per wedstrijd (exclusief entree en bier). Dat is de basisuitvoering; een fan die af en toe plichtmatig applaudisseert maar ook regelmatig verveeld op zijn telefoon kijkt en met zijn buurman babbelt. Ajax betaalt overigens fors minder, maar hun huurfans gaan doorgaans na een uurtje alweer naar huis.

Anderhalf miljoen per wedstrijd
Een fanatiek zingende Champions League-fan is daarentegen aanmerkelijk duurder; tot wel vijftig euro per wedstrijd. Gerbrands: ,,Dat is ongeveer anderhalf miljoen euro per wedstrijd, maar door onze Europese successen is geld geen probleem. Met aanmoedigend publiek op de tribune is de kans op een nieuwe landstitel – en dus rechtstreekse kwalificatie voor de lucratieve Champions League – een stuk groter. Tenzij die mensen in hun enthousiasme op de trappen gaan staan, betaalt die investering zichzelf dus terug.”

image-5527092

Uitbundige fans tijdens PSV – CSKA Moskou. Foto: ANP.

Negeren
Trainer Phillip Cocu heeft zijn twijfels bij het inhuren van enthousiaste fans. ,,Mijn spelers lijken mijn aanwijzingen en opdrachten nu al regelmatig niet te horen. Laat staan als er straks elke keer duizenden luidruchtige fans op de tribune zitten.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.