BBC komt met nieuwe sitcom over kwakkelend Engels voetbalteam

Geplaatst: 9 december 2015 in Betaald voetbal overig

Morrende fans, een cabaretier met een taalachterstand als coach en overbetaalde voetballers met een beperkte motoriek. Dat zijn de belangrijkste ingrediënten van de nieuwe serie ‘Man United Behaving Badly’. De op feiten beruste sitcom gaat komend voorjaar in première op de BBC.

Bonte groep
De serie volgt een bonte groep jongelui, afkomstig uit verschillende landen. Zo zijn er de flamboyante Nederlander Memphis, die graag verkleed als countryzanger in het openbaar verschijnt, en de temperamentvolle Spanjaard Victor – die wekelijks openlijk uithaalt naar zijn baas en terug wil naar zijn vaderland, maar daar niet meer gewild is.

Ook duikt de topzware Belgische discodanser Marouane regelmatig op, net als de mollige, afbouwende Brit Wayne. Vanwege de cultuurverschillen begrijpen de hoofdrolspelers werkelijk niets van elkaar, wat leidt tot hilarische taferelen tijdens de sportieve scènes.

Marouane Fellaini has had a tough time at Manchester United since his summer transfer from Everton

De Belg Marouane, in een komische scène. Foto: theguardian.com.

Gevleugelde oneliners
In de serie komt wellicht ook Louis, de groepsleider van het gezelschap, regelmatig aan het woord. Ondanks dat hij in korte tijd honderden miljoenen euro’s verkwanselde, probeert hij met gevleugelde oneliners en vage, filosofische managementteksten in de smaak te vallen bij het publiek. Die tactiek is echter steeds minder effectief. Louis’ bijdrage aan de serie is overigens nog niet bevestigd; het is mogelijk dat hij niet meer beschikbaar is wanneer de opnames worden gemaakt.

Louis-Van-Gaal-Press-Conference

Groepsleider Louis.

Theatre of Dreams
‘Man United Behaving Badly’ speelt zich af op verschillende locaties. Een deel van de opnames wordt gemaakt in het zogenaamde Theatre of Dreams – een verwijzing naar het slaapverwekkende voetbal dat de cast speelt -, maar de kijker zal ook worden getrakteerd op Oost-Europese taferelen. Hoewel pas komende maandag wordt geloot waar er precies wordt gefilmd, zijn plaatsen als Donetsk en Kiev niet uit te sluiten.

Ook in Nederland
De komedie zal vanaf februari op donderdagavonden worden uitgezonden. Ook in Nederland is de soap te zien, want RTL 7 wist de uitzendrechten te bemachtigen. Het programma zal hier wél een andere naam hebben, namelijk UEFA Europa League.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s