Technische Universiteit Eindhoven krijgt tweede spar

Geplaatst: 8 december 2015 in TU/e

Spar is hard op weg de TU/e te veroveren. De eerste Spar, in gebouw Flux, is nog maar een paar maanden geopend of er dook dinsdagochtend plotseling een nieuwe trekpleister met dezelfde naam op. Die is te vinden in het Auditorium.

Centrale locatie
Met de oprichting van een spar in een centrale locatie als het Auditorium komt de TU/e, volgens bestuurder Beau ter Ham, tegemoet aan de wensen van veel medewerkers en studenten. ,,Uit een enquête bleek dat veel TU/e’ers de ligging van de eerste Spar niet optimaal vinden. Daarom hebben we in recordtempo een nieuwe spar laten opzetten, waar iedereen in zijn of haar lunchpauze snel even naartoe kan wandelen.”

spar1

De eerste Spar, in Flux, is niet bepaald centraal gelegen. Beeld via studio040.nl.

Groencompensatie
De nieuwe spar is een metershoog, tamelijk uniek exemplaar, voorzien van moderne led-verlichting. Ter Ham: ,,We hebben de spar van ver moeten halen, namelijk van het MMS-terrein aan de rand van Eindhoven (de plaats waar dagelijks zes TU/e-medewerkers hun auto parkeren, red.). We hebben met die linkse dwarsliggers van Trefpunt Groen afgesproken dat we aan groencompensatie zouden doen, als tegenprestatie voor het weghalen van een aantal bomen. Daar helpt deze spar natuurlijk uitstekend bij. Daarnaast past hij naadloos in de filosofie van de Groene Loper.”

537488_566868656672783_335890796_n

De tweede spar trok dinsdagochtend al veel bekijks. Foto: Cursor.

Sparren
Volgens Ter Ham is de nieuwe spar in ieder geval tot 6 januari 2016 toegankelijk. ,,Daarna gaan we met de exploitanten sparren om te zien of het allemaal wel rendabel is. Mocht onverhoopt blijken dat de bezoekersaantallen tegenvallen, dan kappen we.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.