Poetin wil onderzoek na uitschakeling CSKA in Eindhoven 

Geplaatst: 8 december 2015 in PSV

CSKA Moskou is dinsdagavond omstreeks half elf gecrasht op Eindhovens grondgebied. Hoewel bij de crash niemand gewond raakte, kondige president Poetin een onderzoek aan.

Waarschuwingen
CSKA, een ploeg die is geassembleerd uit vooral duur maar versleten materiaal, raakte aan de grond in de buurt van de Frederiklaan in Eindhoven. Op de radar was te zien dat de eenheid zich zo’n anderhalf uur lang zonder redelijk doel ophield in het Philips Stadion. Ondanks tal van waarschuwingen bleven de Russen zich verzetten, waarna er werd overgegaan op actie. Met twee gemikte Nederlands schoten kwam er een einde aan de nog onbekende Russische plannen. Na iedere voltreffer was er een explosie waarneembaar in het stadion.

image

Vreugde na de eerste voltreffer.

Afhankelijk rapport
De normaal zo bedachtzame Russische president Poetin reageerde opvallend fel en snel op het ongeval. ,,Dit moet tot op de bodem worden uitgezocht en ik wil dat er een afhankelijk rapport op tafel komt. Tot nader order zullen we Nederlandse bloembollen, Eindhovense lampen en de Champions League boycotten.”

Slutsky veilig
De gezagvoerder van de gecrashte ploeg, kapitein Slutsky, kon zich op tijd in veiligheid brengen. Hij maakte met succes gebruik van zijn wipstoel.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.