Max Verstappen moet galaprijzen inleveren na gridpenalty

Geplaatst: 6 december 2015 in Overige sporten

Max Verstappen staat weer met lege handen. De achttienjarige Formule 1-coureur ontving vrijdagavond drie prijzen op het FIA-gala, maar achteraf bleek dat hij zich daarbij niet aan de regels had gehouden.

Tien plaatsen naar achteren
Volgens de Formule 1-reglementen mogen coureurs maximaal vier motoren per seizoen gebruiken. Voor elke overschrijding van dat aantal wordt de rijder bestraft met een zogenaamde gridpenalty, wat betekent dat de coureur tien plaatsen naar achteren wordt gezet in de klassering.

xxl

Max Verstappen moet zijn prijzen teruggeven. Foto: nos.nl.

Onverbiddelijk
Max Verstappen, die onlangs zijn rijbewijs haalde, kwam vrijdagavond in zijn Renault Clio opdraven. De motor daarvan was alweer de negentiende Franse krachtbron van het seizoen en de jury was onverbiddelijk. In de categorieën ‘Persoonlijkheid van het jaar’, ‘Rookie van het Jaar’ en ‘Inhaalactie van het jaar’ eindigde Verstappen dus op een elfde plaats.

Geen invloed op kansen in Nederland
De motorwissel heeft geen invloed op Verstappens kansen op de Nederlandse titel ‘Sportman van het jaar’. De tiener wist zich namelijk niet te kwalificeren voor de prijsuitreiking en stevent af op een 37e plaats, net achter Badr Hari.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.