Blatter verbijsterd door herverkiezing ‘dubieuze’ Van Oostveen

Geplaatst: 1 december 2015 in Betaald voetbal overig, FIFA

Het nieuws dat Bert van Oostveen is herkozen als voorzitter betaald voetbal van de KNVB is niet overal goed gevallen. Volgens voormalig FIFA-president Sepp Blatter heeft Van Oostveen er een puinhoop van gemaakt. De Zwitser verdenkt hem zelfs van corruptie.

Zorgwekkend
,,Het is zorgwekkend dat zulke incapabele mensen zó lang een belangrijke functie bij een voetbalbond mogen vervullen”, zo opent Blatter zijn klaagzang, vanuit zijn luxe vakantieadres in Qatar. ,,Maar het is helaas niet uniek in de voetballerij. Bij de UEFA zie je het ook. Die Platini deugt ook niet.”

sepp-blatter-time

Volgens Blatter is het tijd voor verandering.

Dubieus
Blatter maakt er geen geheim van niet gecharmeerd te zijn van Van Oostveen. ,,Onder zijn bewind heeft de KNVB niet bepaald een betere naam gekregen. Vooral dat matchfixing-voorval, in 2009 bij Willem II, is natuurlijk dubieus en funest voor de reputatie van een organisatie. Als de integriteit van mijn bond ook maar een béétje in twijfel zou worden getrokken, zou ik de eer aan mezelf houden en direct opstappen. Maar kennelijk hanteert de KNVB andere fatsoensnormen dan de FIFA.”

Bert+van+Oostveen+brengt+zijn+stem+uit.

Bert van Oostveen tijdens de FIFA-presidentsverkiezingen.

Verdacht
Verder vindt Blatter dat er aan de toewijzing van recente EK-kwalificatieduels aan Amsterdam een luchtje zit. ,,Ik wil het woord ‘omkoping’ niet in de mond nemen, maar verdacht is het natuurlijk wel. Steekpenningen? Het zou zomaar kunnen. Het feit dat de KNVB het onderzoeksrapport nooit openbaar heeft gemaakt, zegt eigenlijk al genoeg.”

Tot stoppen gebracht
De aimabele Blatter besluit met een goedbedoeld advies aan de KNVB. ,,De enige manier om weer geloofwaardig te worden, is een herverkiezing. Die Van Oostveen moet hoe dan ook tot stoppen worden gebracht, en worden opgevolgd door een kundige bestuurder. Of ik dat zou willen doen? Zeg nooit nooit. Ik heb binnenkort toch tijd zat.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.