Bijzondere prijs: Ajax-fan Mike wint basisplaats tegen Celtic

Geplaatst: 26 november 2015 in Betaald voetbal overig

Wat ze bij PSV kunnen, kunnen wij beter, moeten ze bij Ajax gedacht hebben. Waar de Eindhovense club eerder deze week vier gelegenheidsreporters naar Manchester stuurde, pakte Ajax nóg spectaculairder uit. De gelukkige fan Mike van der Hoorn mocht tegen Celtic in de basis starten.

Bijzondere prijs
,,Bij Ajax leggen we onze fans graag in de watten”, lichtte Ajax-bestuurslid Marc Overmars toe. ,,En als dat niet lukt met goed, redelijk of zelfs matig voetbal, moeten we iets anders bedenken. Dat hebben we gedaan door een bijzondere prijs in het vooruitzicht te stellen: een basisplaats tegen Celtic, op een positie naar keuze. Daar kan PSV niet tegenop, met hun schoolreisjes.”

Gokken
Om aanspraak te maken op de prijs, moesten fans voorspellen hoeveel competitie-speelminuten Ajax-verdediger John Heitinga in september en oktober zou krijgen. Mike van der Hoorn, een 23-jarige fan zonder voetbalverleden, spelinzicht of balgevoel, gokte ‘nul’ en zat er het dichtst bij. En dus mocht hij donderdagavond aan de bak in Glasgow. Dat hij nog nooit heeft gevoetbald, maakte voor Overmars niet uit. ,,Veel slechter dan Nick Viergever kan hij onmogelijk zijn”, zei de bestuurder vooraf.

Mike-van-der-Hoorn-Jasper-Cillessen

Keeper Jasper Cillessen probeert de vuist van prijswinnaar Mike van der Hoorn te stoppen. Foto: ajax.nl.

Betrouwbare indruk
De fortuinlijke winnaar koos voor een plek centraal in de verdediging en maakte vooral in de eerste drie minuten een degelijke indruk. ,,Het ging lang niet slecht”, vertelde hij in de rust, bij een 1-1 stand.

Ook Ajax-trainer Frank de Boer was niet ontevreden over zijn tijdelijke versterking. ,,Misschien doe ik wel vaker een beroep op hem voor een belangrijke Europese wedstrijd. Maar dat zie ik over tien maanden wel.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.