Komische realityserie over Ajax binnenkort in productie

Geplaatst: 13 november 2015 in Betaald voetbal overig

Konkelende bestuurders, een falend aankoopbeleid en een plan dat stof ligt te verzamelen in een bureaulade. Onder andere die ingrediënten komen voorbij in de komische realityserie over Ajax, getiteld ‘De Toekomst ’. De opnames starten binnenkort.

Anders dan Studio Voetbal
Ajax is de eerste Nederlandse voetbalclub die een eigen realistische komedieserie krijgt. Weliswaar staan de gebeurtenissen in en rondom voetbaltempel Amsterdam ArenA iedere zondagavond al centraal in Studio Voetbal, maar dat programma haakt doorgaans in op de recente bestuurlijke prestaties van Ajax. Vooral fans van de Amsterdamse vereniging vinden dat weinig humoristisch.

Vrijdagmiddag werden er al extra camera's geplaatst in de ArenA. Foto: satellitemagazine.com.

Vrijdagmiddag werden er al extra camera’s geplaatst in de ArenA. Foto: satellitemagazine.com.

Gelachen
Gelachen gaat er wél worden in ‘De Toekomst’, verzekert een woordvoerder van productiemaatschappij Overmars Producties – toevalligerwijs het bedrijf van een zwager van Ajax-directielid Marc Overmars. ,,We kunnen nog niet al te ver vooruitlopen op het plot, omdat het langetermijnplan van de club onvindbaar bleek. Maar er zijn genoeg komische scenario’s voor minimaal tien afleveringen.”

Te traag
Zo zal er, volgens Overmars Producties, worden ingezoomd op de aankoop van een 31-jarige oud-international, die achteraf te traag bleek en zijn dagen op de bank slijt. Ook komt er een aflevering over een hoofd jeugdopleidingen, die ontslagen is, maar desondanks gewoon naar zijn werk komt.

De trage John Heitinga op zijn vertrouwde stek. Foto: voetbal.com.

De trage John Heitinga op zijn vertrouwde stek. Foto: voetbal.com.

Hilarische escapades
Verder kan de kijker hilarische escapades verwachten over een aankoopbeleid – dat vooral derderangs Scandinaviërs heeft opgeleverd -, een technische staf waarvan de leden elkaar niet bij naam kennen en een door Johan Cruijff geïnitieerd plan waarvan het bestaan in twijfel wordt getrokken.

In beeld
Ajax-speler John Heitinga kan niet wachten tot de realitysoap in productie gaat. Dat hij en zijn selectiegenoten eerst intensief worden gevolgd door een cameraploeg, deert hem naar eigen zeggen niet. ,,Dat vergroot in elk geval mijn kans om in beeld te komen bij de trainer.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.