Danny Blind waakt voor te veel optimisme: ‘Duitsland niet onderschatten’

Geplaatst: 12 november 2015 in Nederlands elftal

Duitsland mag dan wel twee EK-kwalificatieduels hebben verloren; toch moet Oranje de oosterburen niet onderschatten. Bondscoach Danny Blind waarschuwt zijn selectie dan ook om de Duitsers serieus te nemen.

Aardige voetballers
,,Ze hebben best een paar aardige voetballers, ondanks dat het gros de nationale competitie nooit ontgroeid is”, zei Blind vanmorgen tijdens het persuurtje. ,,Bijvoorbeeld Müller en Neuer zijn nooit in verband gebracht met grote clubs als Real Madrid, Juventus of Stoke City, maar dat betekent niet automatisch dat ze er niets van kunnen. We moeten waken voor te veel optimisme; onderschatting is dinsdag de grootste valkuil.”

Danny Blind is op zijn hoede.

Danny Blind is op zijn hoede.

Optimaal gemotiveerd
Dat Duitsland begin oktober nog verloor van Ierland, wil volgens de bondscoach niet alles zeggen. ,,Een EK-kwalificatiewedstrijd tegen een zogenaamd B-land verliezen, kan altijd een keer gebeuren. Daar moeten we ons niet blind op staren. Ik denk dat Duitsland alles uit de kast zal halen om een goed resultaat neer te zetten tegen de nummer drie van het WK van vorig jaar.”

Vleugels
De succestrainer denkt al te weten hoe Duitsland dinsdag gaat spelen. ,,Waarschijnlijk zullen de Duitsers hun tactiek aan ons aanpassen en zich ingraven, zoals ik ze van de week ook al heb zien doen op het strand van Noordwijk. Als ze ons lang op 0-0 kunnen houden, krijgen ze natuurlijk vleugels. Ik hoop dat we snel met 2-0 of meer voorstaan, dan wordt het een makkelijke avond.”

Vooral genieten
Blinds collega Joachim Löw – de bondscoach van Duitsland – kijkt uit naar het treffen met Oranje. ,,Dit zijn heerlijke wedstrijden, vooral omdat we niets te verliezen hebben. Natuurlijk willen we het Nederland zo lastig mogelijk maken, maar ik zal mijn wel spelers zeggen dat het resultaat me niet interesseert. Ze moeten vooral genieten.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.