Specialistentrainer Clarence Seedorf moet einde maken aan penaltysyndroom PSV

Geplaatst: 8 november 2015 in PSV

Na Boudewijn Zenden heeft PSV dit weekend een tweede specialistentrainer aan de technische staf toegevoegd. Clarence Seedorf (39) gaat met ingang van komende week een paar keer per week trainen op het nemen van penalty’s.

Trainen op strafschoppen
,,Ik werd zondagmiddag gebeld door een wanhopig klinkende Phillip Cocu, die ik nog ken uit mijn tijd bij het Nederlands elftal”, vertelt Seedorf, die als voetballer bekend stond om zijn trefzekerheid vanaf elf meter. ,,Hij vertelde dat PSV een penaltycomplex heeft en vroeg mij of ik daar iets aan kon doen. We waren er eigenlijk snel uit en hebben afgesproken dat ik vanaf komende week met de jongens van PSV ga trainen op het nemen van strafschoppen. Ik heb toch tijd zat.”

Clarence Seedorf, voormalig penaltyspecialist.

Clarence Seedorf, voormalig penaltyspecialist.

Schandalig
Van de laatste elf strafschoppen die PSV mocht nemen, werden er liefst elf gemist. Seedorf daarover: ,,Dat is natuurlijk schandalig. Een penalty moet gewoon altijd een doelpunt zijn, zo simpel is het.”

Jasper Cillessen op doel
Hoe Seedorf de komende tijd te werk gaat, weet hij in grote lijnen al. ,,Ik wil de potentiële penaltynemers eerst wat technische en psychologische tips geven. Mocht dat geen nut hebben, dan vraag ik Jasper Cillessen om een paar keer te sparren in het doel. Dan zijn de PSV’ers zo van hun complex af. Dat kan niet missen.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.