Toch megascherm op Havenplein voor finale WK korfbal

Geplaatst: 7 november 2015 in Helmond

Korfbalminnend Helmond kan opgelucht ademhalen: de finale van het WK korfbal is zondagmiddag (vanaf 15.30 uur) gewoon op een groot scherm te zien. Problemen rondom de vergunning leken roet in het eten te gooien, maar voor een unieke gebeurtenis als een finale tussen Nederland en België wil de gemeente Helmond graag een uitzondering maken.

Unieke situatie
,,Wie had ooit kunnen voorzien dat Nederland het tot de finale zou schoppen?”, zegt Eric de Klerk van de gemeente Helmond, werkzaam voor de afdeling Vergunningen. ,,Het is een unieke situatie en daarom geven we groen licht voor de plaatsing van een groot scherm. We hopen dat er zondag een groot volksfeest ontstaat op het Havenplein.”

Meer fans dan in 2010
De Klerk verwacht zondagmiddag zelfs meer fans dan bij de voetbalfinale Nederland – Spanje in 2010. ,,Bij korfbal heb je altijd één vak dat werkloos toekijkt hoe het andere vak actief is. Gek genoeg kunnen Helmonders zich daar makkelijk mee identificeren. Ikzelf trouwens niet, hoor”, zo voegt De Klerk er ongevraagd aan toe.

Zaterdagmiddag waren er fanatieke korfbalfans om een goede plek te claimen. Foto: deweblogvanhelmond.nl.

Zaterdagmiddag waren er fanatieke korfbalfans om een goede plek te claimen. Foto: deweblogvanhelmond.nl.

Ontbrekende vergunning
Even leek het ontbreken van een vergunning roet in het eten te gooien. Het plaatsen van een groot scherm valt namelijk in de categorie grootschalige evenementen, en daarvoor moet maanden van tevoren een vergunning worden aangevraagd. De deadline lag op 10 maart 2014. Vanwege de matige resultaten van het nationale korfbalteam destijds, in combinatie met de hoge kosten van een vergunning, waren Helmondse horeca-exploitanten destijds niet happig om een dure aanvraag in te dienen.

Eén groot feest
De gemeente toont zich echter van zijn sportiefste kant en knijpt een oogje toe. ,,Toen het Nederlands voetbalelftal in 2010 de finale speelde, was het één groot feest rondom het scherm op het Havenplein. Ondanks hun teleurstelling hielpen fans zelfs vrijwillig mee met het afbreken van de stellage, nadat Spanje in de verlenging had gescoord. Zo zie je maar dat sport verbroedert”, meent De Klerk.

Tijdens de WK-finale in 2010 kwamen veel Helmonders naar het Havenplein. Zondag wordt het waarschijnlijk nog drukker. Foto: De weblog van Helmond.

Tijdens de WK-finale in 2010 kwamen veel Helmonders naar het Havenplein. Zondag wordt het waarschijnlijk nog drukker. Foto: deweblogvanhelmond.nl .

Fantastisch
Eigenaar Willy de Gier van café ’t Geldpakhuis aan het Havenplein is blij dat de gemeente toestemming heeft gegeven. ,,Fantastisch dat alle korfbalfans op één centrale plaats de finale kunnen zien. Dan kan ik in mijn eigen kroeg tenminste rustig naar Feyenoord – Ajax kijken zonder voor de voeten te worden gelopen.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.