SBS6 koopt rechten Sesamstraat; programma voortaan om elf uur ‘s avonds

Geplaatst: 6 november 2015 in Maatschappij

SBS6 heeft de rechten van Sesamstraat overgenomen van de NPO. Vanaf volgende maand zijn Pino, Tommie, Ernie, Bert en hun vriendjes iedere werkdag te zien op de populaire commerciële zender. Het programma zal wel iets later op de avond beginnen: om elf uur.

Gastoptredens
Hoewel de hoofdrollen in het vernieuwde Sesamstraat nog steeds worden vervuld door de bekende, kleurrijke karakters, zijn gastoptredens van bekende SBS6-coryfeeën te verwachten. ,,Als Pino een keer verhinderd is, laten we Alberto Stegeman invallen. In dat blauwe pak kan hij makkelijk infiltreren in Sesamstraat en eventuele schandalen blootleggen. En Rob Geus zal ook regelmatig op komen draven om te kijken of de hygiëneregels wel worden gerespecteerd, of om een paar woordjes Engels te leren”, zegt een woordvoerder van SBS6.

De cast van Sesamstraat reageert verheugd op de transfer naar SBS6.

De cast van Sesamstraat reageert verheugd op de transfer naar SBS6.

Gewijzigde opzet
De vertrouwde karakters en scenario’s zullen gewoon meeverhuizen naar de zender. Toch zal de opzet van Sesamstraat, volgens SBS6, wel iets veranderen. ,,Sesamstraat zal zich niet langer richten op jonge kinderen, vandaar dat het programma pas laat op de avond begint. Uit een onderzoek is namelijk gebleken dat het herkennen van kleuren, letters en vormen ook voor de oudere SBS6-kijker nog best lastig is. Verder duurt Sesamstraat bij ons een uur, al is die tijd inclusief vijf reclameblokken en Hart van Nederland.”

Start om elf uur
Sesamstraat nieuwe stijl debuteert op dinsdag 1 december op SBS6 en start om elf uur ’s avonds. Volgens SBS6 sluit de show daardoor mooi aan op de uitzendingen van De Rijdende Rechter. ,,Na al die agressieve buren is het best prettig als Tommie nog even rustig voordoet hoe je tot tien moet tellen.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.