Ajax bijna verzekerd van Europese overwintering, waarschijnlijk in Oostenrijk

Geplaatst: 4 november 2015 in Betaald voetbal overig

Ondanks de sombere situatie in poule A van de Europa League gloort er voor Ajax toch volop hoop aan de horizon. Dankzij goed anticiperen van het clubbestuur lijken de Amsterdammers nú al zeker van overwintering in Europa.

Alles in eigen hand
,,De situatie is erg veelbelovend”, zegt de immer opgewekte technisch directeur Marc Overmars woensdag. ,,We hebben alles nog in eigen hand, zelfs als we niet winnen van Fenerbahçe. Neem het maar van mij aan: we gaan zeker overwinteren in Europa.”

Waarschijnlijk Oostenrijk
Een overwintering in Oostenrijk ligt, volgens de kooplustige bestuurder, het meest voor de hand. ,,Afgelopen zomer zijn we in Tirol geweest en dat was een geslaagd trainingskamp. Johnny Heitinga heeft het er nog steeds over. Dat is ook niet zo gek; die jongen komt net kijken en voor hem is een reisje naar Oostenrijk natuurlijk een hele belevenis.”

Frank de Boer domineert in de Tiroler Alpen, afgelopen zomer. Foto: Proshots.

Frank de Boer domineert in de Tiroler Alpen, afgelopen zomer. Foto: Proshots.

Mooi meegenomen
De godenzonen zullen waarschijnlijk in de tweede week van 2016 vertrekken, onthult Overmars. ,,Net als onze prestaties afgelopen seizoen, dalen de prijzen na de kerstvakantie doorgaans erg snel. Nu kijk ik nooit op een paar euro meer of minder, maar het is toch altijd mooi meegenomen. Van het geld dat we besparen, kunnen we misschien een leuk talentje uit de Deense tweede divisie kopen.”

Sceptisch
Ajax-trainer Frank de Boer is als enige wat sceptisch over een overwintering in Oostenrijk. ,,Misschien ligt het aan mij, maar ik vind Oostenrijkers wat stug en weinig gastvrij. Tenminste, op onze recente ontmoetingen met mensen uit Salzburg en Wenen kijk ik nou niet zo positief terug.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.