TU/e opnieuw verkozen tot beste technische universiteit van Eindhoven

Geplaatst: 2 november 2015 in TU/e

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is opnieuw de beste technische universiteit van Eindhoven. TU/e-medewerkers, onafhankelijke studenten en een wetenschappelijke commissie kwamen unaniem tot die conclusie.

Geen verrassing
Dat de TU/e op nummer één eindigt, mag inmiddels geen verrassing meer heten. Sinds de oprichting, in 1956, werd de TU/e nagenoeg ieder jaar verkozen tot beste TU van Eindhoven. Alleen in 1993 scoorde de TU Delft meer punten, maar er bestaan sterke vermoedens dat de stemming destijds niet helemaal eerlijk is verlopen.

De TU/e staat opnieuw helemaal bovenaan. Foto: ED.nl.

De TU/e staat opnieuw helemaal bovenaan. Foto: ED.nl.

Op de goede weg
Dit jaar ontving de Eindhovense universiteit honderd procent van de stemmen. Volgens College van Bestuur-lid Beau ter Ham is dat een duidelijk signaal dat de TU/e op de goede weg is. ,,De kiezer heeft gesproken. We zijn de beste van Woensel-West, Gestel en Strijp, en dat is fantastisch! Je kunt zeggen dat we weinig tegenstand hadden, maar juist dát maakt onze prestatie zo knap. Het is immers makkelijk om te verslappen bij een gebrek aan serieuze concurrentie.”

Horizon verbreden
De TU/e wil in de toekomst ook buiten Eindhoven in de prijzen vallen. Ter Ham: ,,Ik denk dat we klaar zijn om onze horizon te verbreden. Het zou mooi zijn als we ook eens de beste technische universiteit van Parijs of Madrid kunnen worden. Want dan tel je pas écht mee.”

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s