Gomes wil terug naar PSV; club verrast door belangstelling Braziliaan

Geplaatst: 29 oktober 2015 in PSV

Een artikel over Heurelho Gomes in PSV Magazine houdt de gemoederen in Eindhoven flink bezig. In het bewuste interview meldt de keeper dat hij graag een keer terug wil keren bij PSV. Voor de club komt die interesse als een enorme verrassing.

Teruggetrokken bestaan
Gomes (34) speelde tussen 2004 en 2008 in het keepersshirt van PSV en was toen, vooral door zijn goede spel en hoge sprongen tijdens zijn warming-up, zeer populair bij de aanhang. Na zijn moeizame vertrek moest de Braziliaan vooral genoegen nemen met een plek op de reservebank bij zijn nieuwe werkgevers. Ook koos hij voor een teruggetrokken bestaan. De goalie flirtte niet openlijk met clubs, zocht de pers niet op en bleef altijd op de vlakte als er gevraagd werd voor welke club hij nog ooit zou willen uitkomen.

Gomes speelde jarenlang vooral in het blauw van PSV. Foto: Hans van Tilburg.

Gomes speelde jarenlang vooral in het blauw van PSV. Foto: Hans van Tilburg.

Met stomheid geslagen
In een interview in het vorige week verschenen PSV Magazine rept Gomes ineens wél over een mogelijke hereniging. Technisch directeur Marcel Brands van PSV was met stomheid geslagen toen hij het las. ,,Waar komt dat nu ineens vandaan, dacht ik. Ik had er werkelijk geen idee van dat Gomes graag nog eens voor PSV zou spelen. Ik dacht dat onze club niet meer in trek was bij Brazilianen. Maar volgens de redactie van PSV Magazine heeft Gomes de bewuste uitspraken écht gedaan. Misschien heeft hij zich bedacht.”

In shock
Of ‘El Goleiro Grande’ nog ooit een kans krijgt in Eindhoven, durft Brands niet te voorspellen. ,,Ik ben nog in shock door zijn open sollicitatie en moet het nieuws even laten bezinken. Maar we kunnen hem natuurlijk altijd een keer uitnodigen voor een stadiontour. Als hij het tenminste niet vervelend vindt om een ronde in het Philips Stadion te lopen.”

Wegens de bezichtiging van een appartement in het centrum van Eindhoven was Heurelho Gomes donderdagochtend niet bereikbaar voor een reactie.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.