TROS wil taalvirtuoos Sjef Weber als opvolger van Ivo Niehe

Geplaatst: 28 oktober 2015 in Helmond

De kans is aanwezig dat Sjef Weber, net als zijn schoonzoon Nieky Holzken, ook een eigen tv-show krijgt. De TROS wil Weber graag strikken als opvolger van de op leeftijd rakende Ivo Niehe (69), vooral wegens zijn enorme talenknobbel.

Belachelijk succesvol
,,We zoeken al langere tijd naar iemand die Ivo blijvend kan vervangen”, liet de TROS dinsdagavond na de première-uitzending weten. ,,Dat valt alleen niet mee, want zijn opvolger moet minstens evenveel talen spreken. Na het bekijken van de belachelijk succesvolle eerste aflevering van ‘Nieky Holzken: De Knock-out van Brabant’ op RTL 5 zijn we ervan overtuigd die opvolger in Sjef Weber te hebben gevonden.”

Accentloos Helmonds
Weber (52) viel dinsdagavond inderdaad op door zijn bijna unieke talenkennis. In een telefoongesprek met een Gregoriaanse promotor sprak hij bijvoorbeeld accentloos Nederlands, Duits, Engels, Helmonds en nog een aantal niet-ontcijferde talen. Door Webers sterke optreden werd Holzken – die ook onder de indruk was van de talenkennis van zijn schoonvader – zelfs gedegradeerd tot bijrolspeler in zijn eigen realityshow.

Ook Nieky Holzken was onder de indruk van de talenknobbel van zijn schoonvader.

Ook Nieky Holzken was onder de indruk van de talenknobbel van zijn schoonvader.

Erg respectvol
,,Zijn gevoel voor taal is buitengewoon knap”, vindt de omroep. ,,Zo’n talenbeheersing is erg handig als je belangrijke buitenlandse gasten interviewt. Daarnaast is Sjef Weber erg respectvol en duidelijk naar vrouwen op leeftijd, dus we kunnen hem met een gerust hart op Angela Merkel of Céline Dion afsturen.”

Sjef Weber weet zijn gevoelens meestal goed te verwoorden.

Sjef Weber weet zijn gevoelens meestal goed te verwoorden…

...al zit een vergissing in een klein hoekje.

…al zit een vergissing in een klein hoekje.

Familie
Of de autohandelaar daadwerkelijk overstapt naar de grootste familie van Nederland, is overigens nog maar zeer de vraag. ,,Ik blijf eigenlijk veel liever bij mijn eigen grote familie”, reageerde Weber woensdagochtend via de ondertitelaar van RTL 5.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.