NAC ontslaat nieuwe trainer Dijkhuizen op eerste werkdag

Geplaatst: 26 oktober 2015 in Betaald voetbal overig

Amper twee uur na zijn presentatie heeft NAC Marinus Dijkhuizen alweer ontslagen. Volgens de Bredase eerstedivisionist vallen de resultaten onder de nieuwe trainer ernstig tegen.

Geen stijgende lijn
,,Ik heb de cijfers vanmorgen bestudeerd en heb sinds zijn aanstelling geen stijgende lijn kunnen ontdekken”, zo lichtte NAC-voorzitter Joost Gielen het bestuursbesluit toe. ,,Dan kun je als club maar twee dingen doen: doorgaan of de samenwerking beëindigen. We kozen voor het laatste.”

Marinus Dijkhuizen zoekt de uitgang. Foto: Paul Post.

Marinus Dijkhuizen zoekt de uitgang. Foto: Paul Post.

Schokeffect
De preses hoopt dat het ontslag van Dijkhuizen een schokeffect teweegbrengt, waardoor NAC beter gaat presteren. ,,Maar eerlijk gezegd betwijfel ik dat. Bij NAC ontslaan we zó vaak trainers, dat de spelers het inmiddels heel normaal vinden.”

Danny Blind

Wie de volgende trainer is die NAC zal ontslaan, is nog niet duidelijk. Gielen: ,,Het is nog te vroeg om daarover te speculeren. Misschien Danny Blind. Die heeft binnenkort vast wel tijd om een aanstellings- en ontslagbrief te komen tekenen.”

Ondanks zijn voortijdige vertrek reageerde Marinus Dijkhuizen opgetogen. ,,Ik heb het toch maar mooi negentig minuten volgehouden bij deze club. Dat is niet iedereen gegeven.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.