Vrije trappenspecialist Luc Nilis moet einde maken aan UEFA-boetes

Geplaatst: 17 oktober 2015 in PSV

Vijftien jaar na zijn laatste wedstrijd voor PSV krijgt de loopbaan van Luc Nilis een nieuwe impuls. De 48-jarige Belg gaat zich net als vroeger ontfermen over de vrije trappen. Daarmee hoopt PSV nieuwe boetes van de UEFA te voorkomen.

Tik op de vingers
De nieuwe functie is gecreëerd door PSV-directeur Toon Gerbrands. ,,Elke keer als PSV een Europese wedstrijd speelt, tikt de UEFA ons op de vingers omdat er fans op de trappen staan”, vertelt de bestuurder zaterdagmiddag. ,,Dat kost ons handenvol geld.”

Een vertrouwd beeld: PSV-fans die op de trap staan.

Een vertrouwd beeld: PSV-fans die op de trap staan.

Vrijetrappenspecialist
Gerbrands: ,,Niets ten nadele van onze stewards, maar zij slagen er maar niet in om de trappen vrij te houden. Toen ik vanmorgen googlede op ‘vrijetrappenspecialist’ stuitte ik op een artikel over Luc Nilis. Dat komt goed uit, dacht ik, want die werkt al bij ons. Luc had wel oren naar de functie en binnen een half uur was het geregeld.”

Publiekslieveling
Volgens Gerbrands is de functieomschrijving helder. ,,Luc Nilis zal tijdens de Champions League-wedstrijden gewoon op de tribune plaatsnemen. Zodra iemand meent op de trap te moeten gaan staan, grijpt hij in. Of ik verwacht dat mensen naar hem luisteren? Dat denk ik wel, want Luc is altijd een publiekslieveling geweest. Bovendien is dit niet bepaald het moment om voetballers uit België niet serieus te nemen.”

Luc Nilis in zijn nieuwe werkomgeving. Foto: psv.nl.

Luc Nilis in zijn nieuwe werkomgeving. Foto: psv.nl.

Goed salaris
Nilis denkt zijn nieuwe job als vrije trappenspecialist snel onder de knie te hebben. ,,Vroeger was ik al vrijetrappenspecialist. Dat scheelt dus maar een spatie. Daarnaast is het salaris goed; ik ga zo’n 35.000 euro per seizoen verdienen voor een paar uurtjes werk per maand. Dat lijkt een hoop geld, maar het is nog altijd minder dan het boetebedrag dat PSV jaarlijks aan de UEFA kwijt is.”

Plek genoeg
Dat alle stoeltjes tijdens de komende Champions League-thuiswedstrijden van PSV bezet zijn, ziet Nilis niet als een probleem. ,,Ach, ik wring me wel ergens tussen. Desnoods ga ik op een trap zitten. Als ik mijn werk goed doe, is daar plek genoeg.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.