Xess Xava Sneijder nu al opgenomen in selectie Oranje

Geplaatst: 16 oktober 2015 in Nederlands elftal

Xess Xava Sneijder is de opvallendste naam in de nieuwe selectie van het Nederlands elftal. Danny Blind selecteerde de donderdag geboren zoon van Wesley Sneijder, met het oog op de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden op 6 september 2016.

Niet van gisteren
Sneijder junior zag donderdagavond het levenslicht in Istanbul en heeft de keuze uit zowel de Turkse als Nederlandse nationaliteit. Bondscoach Danny Blind hoopt de baby, door zijn selectie, alvast een zetje in de juiste richting te geven. ,,Nu kan Xess Xava nog geen rationele keuzes maken. Tegen de tijd dat hij dat wél kan, kiest hij waarschijnlijk voor Turkije. Want die kleine is natuurlijk ook niet van gisteren. Of eigenlijk wel, het is maar hoe je het bekijkt”, zegt Blind vrijdagochtend.

Yolanthe poseert trots met de kleine.

Yolanthe poseert trots met de kleine.

Flinke groei
Dat de nieuwe wereldburger nog niet bewezen heeft te kunnen voetballen, is voor Blind geen probleem. ,,Om door mij geselecteerd te worden is dat sowieso niet het belangrijkste criterium. Ik heb geluiden gehoord dat Xess Xava momenteel een flinke groei doormaakt en continu twee mensen bezighoudt. Zo’n jongen kan Oranje altijd gebruiken. Als hij later onverhoopt niet zo goed blijft te zijn als verwacht, kan hij altijd nog afvallen.”

Debuut in 2036
Mocht de jongste Sneijder inderdaad de Nederlandse nationaliteit aannemen, dan zal hij vermoedelijk pas in 2034, 2036, 2038 of 2040 debuteren op een groot eindtoernooi. Blind: ,,Maar als hij op tijd voor ons kiest, mag hij al tegen Zweden debuteren als mascotte. Dan zorg ik voor een shirtje met zijn initialen op het kledinglabel: XXS.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.