Bert van Oostveen: ‘Schuld van Kenny Tete en Kleintje Pils’

Geplaatst: 13 oktober 2015 in Nederlands elftal

Het mislopen van het EK voetbal in 2016 is onder meer de schuld van Kenny Tete en dweilorkest Kleintje Pils. Dat is de conclusie van KNVB-directeur Bert van Oostveen, direct na de domper tegen Tsjechië.

Tientallen oorzaken
,,Er zijn tientallen oorzaken en schuldigen aan te wijzen”, zei de voetbalkenner vlak na de 2-3 nederlaag. ,,Op de eerste plaats Kenny Tete. Zo’n ervaren jongen moet iets meer brengen in zo’n belangrijke wedstrijd. Dat heeft hij verzuimd en dat heeft natuurlijk consequenties voor hem. We zijn aan het bouwen en op hem lukt dat niet.”

Bert van Oostveen treft geen blaam.

Bert van Oostveen treft geen blaam.

Schandalig
Ook orkest Kleintje Pils moet volgens Van Oostveen het boetekleed aantrekken. ,,Ze speelden de verkeerde nummers. Maar ook het publiek, Guus Hiddink, Yolanthe en Jack van Gelder vielen me tegen. Zij zijn verantwoordelijk voor dit falen. Want het is natuurlijk schandalig dat heel Europa volgend jaar naar Frankrijk trekt en wij niet.”

Te gemakkelijk
Na de wanvertoning tegen de Tsjechen riepen veel teleurgestelde Nederlanders om het directe aftreden van Bert van Oostveen. Die wilde daar niet in meegaan: ,,Het is veel te gemakkelijk om een ander de schuld te geven.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.