Veel Nederlanders tegen wasbereninvasie: ‘Stuur die gelukszoekers maar terug’

Geplaatst: 24 september 2015 in Maatschappij

Nederlanders lopen niet bepaald warm om gevluchte wasberen op te vangen. Een groot deel van de bevolking is bang dat de dieren uitsluitend deze kant op komen om hun hand op te houden.

Gelukszoekers
Dat blijkt uit een representatieve enquête onder 35 deelnemers. Ruim de helft van de ondervraagden geeft aan niets te hebben met wasberen. ,,Stuur die gelukszoekers maar terug! Hoe weet je daarnaast zeker dat er geen wasberen met extremistische idealen tussen zitten?”, vraagt een bezorgde respondent zich af.

Ook zijn Nederlanders bang dat hun banen worden ingepikt door de beesten, of dat ze uitsluitend komen om een WW-uitkering aan te vragen.

Nederland staat aan de vooravond van een wasbereninvasie. Foto: ED.nl.

Nederland staat aan de vooravond van een wasbereninvasie. Foto: ED.nl.

Wasbeer in huis halen
Maar niet iedereen is fel tegenstander van wasberen. ,,De wasberen waar we het nu over hebben, zijn gevlucht omdat de situatie in hun geboorteland niet veilig was. Het zijn geen economische, maar ecologische vluchtelingen. Ik zou zelf geen wasbeer in huis halen, maar vind wel dat ze onderdak in Nederland moeten krijgen. Zolang het maar niet in mijn wijk is”, is de reactie van een vrouwelijke geënquêteerde.

Verdeeldheid
Ook binnen de politiek is er verdeeldheid over de opvang van de dieren. PVV-leider Geert Wilders pleitte tijdens het debat van donderdag voor het resoluut terugsturen van gevluchte wasberen, omdat ze via een veilig land (Duitsland) komen. Alexander Pechtold (D66) was het deze keer niet met Wilders eens: ,,U bent zelf een wasbeer.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.