Hersenblessure voor Tannane na ‘schandalige overtreding’ Moreno

Geplaatst: 24 september 2015 in Betaald voetbal overig, PSV

Even leek de schade mee te vallen, maar nader onderzoek bewees anders: Oussama Tannane is ernstig gewond geraakt door de overtreding van PSV’er Héctor Moreno. De aanvaller van Heracles kampt met een serieuze hersenblessure.

Schandalige overtreding
Tannane werd zaterdagavond op de knie geraakt door Moreno. Van kwade opzet leek geen sprake, maar de Heraclied dacht daar anders over. Hij sprak van een schandalige overtreding en vreesde voor het einde van zijn carrière, zo vertelde de normaal zo collegiale en voorbeeldige aanvaller tegen de NOS.

Gekneusde prefontale cortex
Als door een wonder was Tannane tóch op tijd fit voor de bekerkraker tegen Vitesse. Helaas voor hem eindigde de avond in mineur. Bij een opstootje vergreep hij zich op schandalige wijze aan Kelvin Leerdam van Vitesse. Daarom werd de spits voor controle afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar werd bevestigd waarvoor al werd gevreesd: Tannane kampt met een zwaar gekneusde prefontale cortex – het hersendeel dat onder meer zorgt voor sociaal gedrag en impulsbeheersing. Waarschijnlijk is dat een direct gevolg van de overtreding van Moreno, al was vanochtend nog niet uitgesloten dat de afwijking aangeboren is.

De hersenen van Tannane functioneren niet naar behoren, zoals uit deze foto duidelijk blijkt. Beeld: NOS.

De hersenen van Tannane functioneren niet naar behoren, zoals uit deze foto duidelijk blijkt. Beeld: NOS.

Wangedrag
Voor een gekneusde cortex staat normaal gesproken een hersteltijd van een maand. Heracles-trainer John Stegeman spreekt van een tegenvaller: ,,Het is zonde dat ik Oussama zo’n vier duels niet kan opstellen. Maar waarschijnlijk mág ik hem de komende wedstrijden niet eens opstellen, nadat de openbaar aanklager van de KNVB de beelden van zijn wangedrag heeft bekeken.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.