Voetbalvariant ‘Het Spijt Me’ vanaf zondag op SBS6; Mexicaan bijt spits af

Geplaatst: 17 september 2015 in Betaald voetbal overig, PSV

Het tv-programma ‘Het Spijt Me’ keert terug op tv. Vanaf komende zondagavond gaat SBS6 de ooit zo populaire goedmakingsshow uitzenden. Met één verschil: in het programma staan geblesseerd geraakte profvoetballers centraal.

Kijkcijferhit
‘Het Spijt Me’ was in de jaren negentig een ware kijkcijferhit. Het programma verdween van de buis, maar komt nu dus terug. Volgens SBS6 is er weer behoefte aan, en is het onderwerp ‘spijt’ actueler dan ooit. ,,Alleen deze week al hebben drie mensen zich gemeld die iets goed willen maken. Toevallig zijn het allemaal jonge voetballers, dus daar gaan we ons dit seizoen dan maar volledig op concentreren.”

Héctor op bezoek bij Luke
In de eerste aflevering probeert een Mexicaanse verdediger, Héctor, het goed te maken met zijn Engelse collega Luke. Die brak dinsdagavond zijn been op twee plaatsen tijdens zijn avonddienst in Eindhoven. Een week later zijn de rollen omgedraaid; dan probeert de Brit Chris vrede te stichten met de Mexicaanse pechvogel Andrés. In de derde uitzending behandelt het programma een sluimerend conflict tussen Radja uit België en Rafinha uit Brazilië.

Héctor ging dinsdagavond al op ziekenbezoek. Foto: nu.nl.

Héctor ging dinsdagavond al op ziekenbezoek. Foto: nu.nl.

Presentatie in handen van Robert ten Brink
Het programma heet, vanwege het grote aantal Spaanssprekenden, Lo Siento (Spaans voor ‘Het Spijt Me’). De presentatie is in handen van Robert ten Brink, die vanwege zijn All You Need Is Love Kerstspecial-ervaring als geen ander weet hoe je door cultuurverschillen ontstane relatieproblemen tussen twintigers uit Latijns-Amerika en Europa het beste kunt oplossen.

Volgend seizoen
Ten Brink is benieuwd naar de reactie van het publiek. ,,We hebben nu drie afleveringen opgenomen en het belooft een mooie show te worden. We zijn ons nu al aan het richten op het volgende seizoen. Maar dat geldt geloof ik ook voor de meeste mensen bij wie we op ziekenbezoek gaan.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.