Gordon Griekenland uitgezet; Nederland wil retourzending

Geplaatst: 10 september 2015 in Maatschappij

Gordon is gistermiddag in tranen Griekenland uitgezet. De van een ongeluk herstellende entertainer is nog niet op de been, maar moest het land desondanks verlaten. In Nederland heerst vooral teleurstelling en wordt geprobeerd om Gordon terug te sturen, desnoods in ruil voor schuldenverlichting.

Hachelijk avontuur
Gordon heeft een hachelijk avontuur achter de rug. Vorige week liep hij bij een aanrijding botbreuken op. Aanvankelijk werd ook gevreesd voor een hersenschudding, maar uit nader onderzoek bleek al gauw dat dat helemaal niet mogelijk was. Niettemin viel Gordon – die bekendstaat om zijn hoge pijngrens – wel regelmatig flauw van de pijn. Toen hij in een ziekenhuis twee zinnen sprak zonder in schaterlachen en tranen uit te barsten, wisten Griekse artsen het zeker: Gordon is er slecht aan toe. Toch moest hij het land uit.

Gordon is er zichtbaar slecht aan toe. Deze foto is overigens van voor het ongeluk.

Gordon is er zichtbaar slecht aan toe. Deze foto is overigens van voor het ongeluk.

Humanitaire ramp
Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken noemde het ‘een slechte zaak’ dat het alom geliefde multi-talent is uitgezet. Donderdag heeft hij contact met de Griekse autoriteiten. Hij zal met hen onderhandelen over een mogelijke retourzending van Gordon naar Kos. Koenders: ,,Het is daar momenteel toch goed mis. Een humanitaire ramp als Gordon meer of minder maakt dan ook niet meer uit. Desnoods betalen wij de vlucht.”

Schuldenverlichting in ruil voor Gordon
Ook premier Mark Rutte is voorstander van een snelle uitzetting van Gordon naar Griekenland. ,,Als zij Gordon definitief daar houden, wil ik best met de Grieken praten over schuldenverlichting. Ik ben best bereid om naar Griekenland te vliegen voor persoonlijke onderhandelingen. Dat kan ik dan mooi combineren met een privé-bezoekje aan mijn boezemvriend Gordon.”

Ondanks zijn drukke agenda had Gordon vorige week nog even tijd om met Mark Rutte te poseren.

Ondanks zijn drukke agenda had Gordon vorige week nog even tijd om met Mark Rutte te poseren.

Kritiek
Intussen krijgt Rutte in eigen land veel kritiek. Veel Nederlanders vinden het niet gepast dat hij zich in deze crisistijd bezighoudt met een moeilijk serieus te nemen persoon die er in een Oost-Europees ontwikkelingsland een puinhoop van heeft gemaakt. Rutte: ,,Die mensen hebben nu geen recht van spreken. Als ik met Poetin praat, hoor ik ze ook niet klagen.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.