Nieuwe lampen in Philips Stadion; publiek bepaalt lichtsterkte

Geplaatst: 8 september 2015 in PSV

De ontwikkelingen in het Philips Stadion volgen elkaar in razend tempo op. Amper een jaar na de introductie van het ingenieuze wifi-netwerk in de voetbaltempel, presenteert de club een nieuwe led-lichtinstallatie. De bediening daarvan is niet in handen van een technicus, maar van het thuispubliek.

Vervolg op #LightUpTheFuture
Het nieuwe lichtplan is een logisch vervolg op de manier waarop het nieuwe tenue in juni is onthuld. ,,Toen konden fans, door te twitteren met de term #LightUpTheFuture, bijdragen aan een snelle onthulling van het nieuwe shirt. Het was een succes en daarom kwam Philips met een vervolg, waarbij het publiek een hoofdrol vervult. Ongelofelijk hoe vernieuwend dat bedrijf is, haha”, zegt PSV-directeur Toon Gerbrands, die niet wars is van een portie sarcasme.

Het Philips Stadion wordt straks zo mogelijk nog sfeervoller. Foto: Menno Boon.

Het Philips Stadion wordt straks nóg sfeervoller. Foto: Menno Boon.

Eindhovens feestje
Gerbrands licht toe hoe het nieuwe lichtsysteem werkt. ,,PSV-supporters kunnen inloggen op het netwerk met een wachtwoord dat vlak vóór de wedstrijd door Berry van Aerle wordt omgeroepen. Zo weten we zeker dat de uitsupporters er niets van verstaan en zich er dus niet mee kunnen bemoeien. Want het moet een Eindhovens feestje blijven.”

Feller
,,Daarna kunnen de supporters bepalen”, gaat Gerbrands verder, ,,hoe fel de lampen branden, door te twitteren met #LightUpTheGame. Speelt PSV goed, dan kunnen fans ‘feller’ intikken en wordt het veld beter belicht. Als het spel slecht is, typen ze ‘dimmen; de lampen gaan dan minder fel branden. En als het spel écht niet om aan te zien is, kunnen de lampen net zo lang worden gedimd totdat de wedstrijd wordt afgebroken.”

Trainer Phillip Cocu is sceptisch over de noviteit. ,,Sinds ik trainer ben, roep ik elke week dat het feller moet. Daar wordt niet of nauwelijks naar geluisterd. Maar voor het publiek doet Philips alles. Het is maar waar je je prioriteiten legt.”

Oude lampen naar Aalsterweg
De nieuwe verlichting wordt komende zondag getest. De oude lampen worden overigens niet weggegooid. Ze worden nu gebruikt aan de Aalsterweg, nabij het stadion van stadgenoot FC Eindhoven. Daar bleken de lampen maandagavond verrassend veelzijdig te zijn.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.