Bert van Oostveen verrast door spontaan afscheidsfeestje: ‘Ik vertrek helemaal niet’

Geplaatst: 7 september 2015 in Nederlands elftal

Spelers en stafleden van het Nederlands elftal hebben zondagavond een surpriseparty georganiseerd voor Bert van Oostveen. Op die manier wilden ze de KNVB-directeur uitzwaaien en bedanken voor bewezen diensten.

Speech van Sneijder
In de lobby van het spelershotel, waar Oranje overnachtte alvorens terug te reizen naar Nederland, greep aanvoerder Wesley Sneijder als eerste de microfoon. ,,Bert, we zullen nooit vergeten wat je voor ons hebt betekend. We vinden het jammer dat je afscheid neemt van je functie, maar respecteren je besluit. Het ga je goed”, hakkelde de kleine Utrechter.

‘Bertje bedankt’
Na Sneijders woorden zette de selectie spontaan het danklied ‘Bertje bedankt’ in. Alleen Jasper Cillessen besloot niet deel te nemen aan de lofzang en bestelde stiekem een colaatje aan de bar. ,,Ik heb het geprobeerd, maar in het stadion bleek dat ik vandaag niet erg klem- en toonvast ben. Maar de volgende keer sta ik er weer, hoor!”

Bronzen horloge
Na alle warme woorden overhandigde speciale gast Guus Hiddink de zichtbaar verbaasde Van Oostveen een bronzen horloge – een knipoog naar de derde plaats op het WK en de bijna-derde plaats in de EK-kwalificatiepoule. Daarop was de tekst ‘Tijd om op te stappen, Bert’ gegraveerd.

Niet veel later ontstond er een lange rij, bestaande uit oude voetbalvrienden die Van Oostveen de hand wilden schudden en succes wilden toewensen in zijn nieuwe functie. Ronald Koeman was zelfs speciaal uit Southampton gekomen om bij het feestje te kunnen zijn.

Verwarde indruk
Van Oostveen maakte na alle plichtplegingen een verwarde indruk: ,,Ik vertrek helemaal niet. Hoe komen jullie erbij dat ik wegga?”, vroeg hij de aanwezigen. Bondscoach Danny Blind wilde daarover niet in detail treden: ,,We hebben afgesproken daar niets over te vertellen. Ik snap wel dat het daardoor misschien vaag blijft. Maar dan is dat maar zo.”

Bert van Oostveen wordt geïnterviewd over zijn - ook voor hemzelf - onverwachte afscheid. Foto: metronieuws.nl.

Bert van Oostveen wordt geïnterviewd over zijn – ook voor hemzelf – onverwachte afscheid. Foto: metronieuws.nl.

Opvolger nog niet bekend
Wie Bert van Oostveen gaat opvolgen als KNVB-directeur, is nog onduidelijk. De voetbalbond zoekt nog kandidaten, getuige de vacature die maandagochtend gepubliceerd werd. Geïnteresseerden kunnen tot 1 oktober reageren. Het bezit van een dosis voetbalkennis of een langetermijnvisie is een pre, maar geen vereiste.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.