Nuchtere Frank Boeijen van podium gehaald; publiek woedend

Geplaatst: 1 september 2015 in Muziek

Het concert dat Frank Boeijen dinsdagavond in Mariahout gaf is voortijdig beëindigd. Het publiek begon zich te roeren nadat de zanger een opvallend heldere indruk maken en zelfs verstaanbaar zong. Daarop besloot de organisatie het podium preventief te ontruimen.

‘Bier viel niet lekker’
Boeijen, die afgelopen weekend nog gewoon dronken optrad, zou na de soundcheck verzuimd hebben zich te bezatten in een plaatselijke kroeg. Hij toog weliswaar naar café De Pelgrim, vlak bij het Mariahoutse openluchttheater, maar stapte na vier pils over op frisdrank. Boeijens management bevestigt dat: ,,Het bier viel niet helemaal lekker, vandaar dat Frank een colaatje bestelde. Van dronkenschap was toen nog geen sprake.”

Opstand
Nadat Boeijen het podium had betreden en het nummer ‘Kronenburgpark’ – een ode aan zijn favoriete biermerk – inzette, kwam het publiek in opstand. ,,Ik wist niet wat ik hoorde”, zo vertelt een verbijsterde fan. ,,Altijd heb ik gedacht dat het oeuvre van Frank Boeijen abstract was. Nu zong hij dat iedereen de weg kwijt was. Dat kon je wel zeggen, want niemand begreep wat er gebeurde. Ik ben meteen gegaan.”

Boeijen zingt met enkele tong, tot afgrijzen van het publiek. Foto: bndestem.nl.

Boeijen zingt met enkele tong, tot afgrijzen van het publiek. Foto: bndestem.nl.

Politiebegeleiding
Niet iedere bezoeker vertrok met stille trom. Tientallen aanwezigen eisten uitleg en beklommen het podium om verhaal te halen. Door het snelle ingrijpen van de beveiliging kon Boeijen het podium ongedeerd verlaten, om zich vervolgens onder politiebegeleiding naar een café te spoeden. Pas nadat de organisatie aankondigde dat de bezoekers schadeloos worden gesteld, keerde de rust terug in het dorp.

Frank Boeijen wilde later op de avond, inmiddels wél in kennelijke staat, graag reageren op de gebeurtenissen. Zijn quotes zijn echter nog niet ontcijferd.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.