Gesluierde man zaait paniek op trainingskamp Oranje

Geplaatst: 31 augustus 2015 in Nederlands elftal

Een man met een soort boerka en een koffer heeft maandagmiddag commotie gezaaid bij Huis ter Duin in Noordwijk, waar de selectie van het Nederlands elftal op dat moment bijeenkwam. De EOD moest er aan te pas komen om zijn koffer onschadelijk te maken.

Gezicht volledig bedekt
Een portier van Huis ter Duin zag hoe de man rond twee uur ’s middags in een te dure auto aan kwam rijden bij het dito hotel. ,,Het was een kerel met een hoed en een gewaad. Geen idee wie het was, want zijn gezicht was volledig bedekt. Toen hij met een koffer richting de entree liep, hebben we de man tegengehouden en de Explosieven Opruimingsdienst gewaarschuwd. Met al die verwarde mannen van de laatste tijd kun je niet voorzichtig genoeg zijn.”

Een passant kon de man fotograferen. Foto: ad.nl.

Een passant kon de man fotograferen. Foto: AD.nl.

Doffe klap
Omdat de EOD het niet vertrouwde, werd de koffer van de verdachte in beslag genomen en ingegraven op het nabijgelegen strand. Niet veel later werd de koffer met een doffe klap tot ontploffing gebracht. De ontstane kuil werd direct door de aanwezige Duitse badgasten ingenomen, waarna de rust op het strand terugkeerde.

Geen explosieven
Na bestudering van de brokstukken bleken er geen explosieven in de tas te zitten. Ook de man zelf werd vakkundig ontmanteld. Na een eerste analyse bleek dat het vermoedelijk om voetballer Memphis ging.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.