Dafne Schippers bekent gebruik speed tijdens gouden race

Geplaatst: 28 augustus 2015 in Overige sporten

Dafne Schippers heeft vrijdagavond bekend een prestatieverhogend middel te hebben gebruikt. In haar gouden 200 meter maakte de 23-jarige atlete gebruik van speed, zo gaf ze toe. Haar snelle tijd van 21,63 is daardoor grotendeels verklaard.

Vraagtekens
Al vrij snel na haar gelopen race werden vraagtekens gezet bij de topprestatie van Schippers. Gelouterde journalisten van verschillende boulevardbladen vroegen de Utrechtse of ze stimulerende middelden had gebruikt. Die vragen werden aanvankelijk ontkennend beantwoord, maar achteraf kwam de sprintster daar dus op terug. ,,Ik heb speed gebruikt”, zo liet ze zich ontvallen.

Op deze foto is het speedgebruik van Dafne Schippers duidelijk waarneembaar.

Op deze foto is het speedgebruik van Dafne Schippers duidelijk waarneembaar. Foto: Reuters.

Niet op dopinglijst
Speed wordt in verschillende sporten gebruikt. Vooral in snelheidssporten is een juiste en goed getimede toepassing van het middel het verschil tussen winnen, en een rol als figurant. Lance Armstrong maakte er jaren geleden al gebruik van. Later gaven onder meer Usain Bolt, Arjen Robben en Max Verstappen het gebruik ervan toe. Hoewel speed nog niet op de dopinglijst staat, bestempelen vooral sporters die er niet over kunnen beschikken het middel als oneerlijk.

Gevonden
De openhartige Schippers deed zelfs een boekje open over de manier waarop ze aan haar speed is gekomen. ,,Ik heb het gevonden op de atletiekbaan. Hoe? Door te trainen. Heel hard, veel en vaak.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.