Liefst 75.000 fans verwacht bij eerste Champions League-duel PSV

Geplaatst: 26 augustus 2015 in PSV

Eindhoven loopt warm voor het naderende Champions League-avontuur van PSV. Bij de eerste thuiswedstrijd worden ruim 75.000 fans verwacht. Dat is ruim twee keer de capaciteit van het Philips Stadion.

Foto ticket op internet
Deze verwachting baseert PSV op het social media-gedrag van haar fans. ,,We hebben bijgehouden hoeveel mensen online meldden dat ze kaartjes hebben. Ongeveer één derde daarvan heeft een ticket gekocht en was zo sociaal om een foto daarvan op Facebook op Twitter te zetten, inclusief leesbare barcode. Die codes zijn makkelijk te misbruiken en daardoor beschikken er meer mensen over een toegangsbewijs, dan dat we plek hebben”, laat woordvoerder Thijs Slegers weten.

Blije PSV-fans postten onlangs een foto van hun ticket op social media. Uit privacyoverwegingen is het kaartje onherkenbaar gemaakt.

Blije PSV-fans postten onlangs een foto van hun ticket op social media. Uit privacyoverwegingen zijn deze barcodes onherkenbaar gemaakt.

Nieuw record
Mochten er daadwerkelijk 75.000 mensen naar het Philips Stadion gaan, dan is dat een nieuw record in de geschiedenis van PSV. ,,Bij de vorige Champions League-duels van PSV waren er ongeveer 35.000 fans”, weet de voormalig clubcriticus. ,,Maar de laatste keer dat PSV in de Champions League uitkwam, had in Nederland nog niemand van Facebook en Twitter gehoord. Dat scheelt natuurlijk.”

Coulant
Mochten er, zoals verwacht wordt, meer mensen naar de Eindhovense voetbaltempel komen dan dat er plek is, dan zal PSV daar coulant mee omgaan. Slegers: ,,Als mensen niet te breed gaan zitten, kunnen er makkelijk wat meer mensen in het stadion. En ook op de trappen kunnen veel mensen staan. Ik kan me niet voorstellen dat de UEFA daar moeite mee heeft.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.