Geen last meer van Johan Vlemmix door speciale app

Geplaatst: 25 augustus 2015 in TU/e

Het klinkt zo simpel dat het bijna een wonder is dat het nog niet bestaat: een app die Johan Vlemmix blokkeert. Maar dankzij een handige uitvinding van een TU/e-student duikt de opdringerige Eindhovenaar binnenkort niet meer om de haverklap op.

Bron van ergernis
Johan Vlemmix (56) geldt al lange tijd als grote bron van ergernis. De zelfbenoemde mediapersoonlijkheid probeert al vele jaren in te haken op de actualiteit en poseert voor elke fotograaf die hij ziet. Als Vlemmix vindt dat het te lang stil is geweest rondom zijn persoon, duikt hij de studio in of probeert hij op een andere manier het nieuws te halen. Het afserveren van een hele bevolkingsgroep wordt daarbij niet geschuwd.

Johan Vlemmix mag graag lachend voor de camera opduiken.

Johan Vlemmix mag graag lachend voor de camera opduiken.

Hardnekkig probleem
Ook Epke Donkers, die informatica aan de TU/e studeert, was het zat. ,,Johan Vlemmix is een hardnekkig probleem. Zijn onvoorspelbaarheid is de grootste bedreiging; het is niet de vraag óf hij opduikt, maar waar, hoe en wanneer. Die dreiging belemmert mij in mijn dagelijkse doen en laten, zeker omdat ik in de woonplaats van Vlemmix studeer.”

Onschadelijk
De app die Donkers ontwikkelde, genaamd NOhan, gaat verder waar andere software het laat afweten. ,,Omdat Vlemmix in verschillende hoedanigheden verschijnt, is hij moeilijk te herkennen voor antivirusprogramma’s. Maar mijn app maakt onder meer gebruik van stem- en narcismeherkenning. Daarmee wordt Vlemmix onschadelijk gemaakt voordat hij de maatschappij schade toebrengt”, vertelt de student.

Gratis
NOhan is vanaf vandaag te downloaden in de bekende appstores en is gratis. De app lijkt op het eerste oog perfect te functioneren, want Vlemmix heeft vooralsnog niet gereageerd of ingehaakt op de lancering ervan.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.