Rijdende Rechter naar SBS6: nóg meer schuttingtaal

Geplaatst: 20 augustus 2015 in Televisie

De Rijdende Rechter vertrekt naar SBS6. Vanaf volgend jaar is het programma, waarin verzuurde buren elkaar bedreigen wegens een hinderlijke schutting of boom, te zien op de populaire commerciële zender.

Meer schuttingtaal
SBS6 maakte de transfer donderdagochtend bekend. ,,In de Rijdende Rechter vervult asociaal volk met een kort lontje wekelijks een hoofdrol. Dat is onze doelgroep en dus willen we hen een vertrouwde omgeving bieden. Meester Frank Visser (de Rijdende Rechter, red.) is wellicht iets te intelligent voor onze gemiddelde kijker, maar hij krijgt de opdracht om geen complexe juridische termen als ‘overpad’ en ‘verjaring’ te gebruiken. En een beetje meer schuttingtaal; dan past wel bij de aard van de meeste problemen.

De Rijdende Rechter doet een niet-bindende uitspraak.

De Rijdende Rechter doet een niet-bindende uitspraak.

Alleen vrouwelijke kadasterdeskundigen
Volgens SBS6, dat sinds dit seizoen ook Champions League-wedstrijden verslaat, krijgt het programma een iets ander gezicht. ,,Presentatrice Jetske van den Elsen wordt vervangen door een luidruchtiger iemand met een grotere cupmaat en we schakelen alleen nog maar jonge, vrouwelijke kadasterdeskundigen in. Verder krijgt de kijker een belangrijke rol; die mag via een duur 0909-inbelnummer meebeslissen wie de zaak wint.”

‘Mijn beslissing’
Frank Visser zegt zin te hebben in zijn avontuur bij de commerciële zender. Dat de NCRV met zijn vertrek een kijkcijferkanon verliest, deert hem amper. ,,Het is mijn besluit en daarmee zullen ze het moeten doen.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.