Attractie in Mierlo-Hout blijft open na akkoord met Boze Buurman

Geplaatst: 15 augustus 2015 in Helmond

Goed nieuws voor dagjesmensen uit Helmond en omstreken. De populaire attractie IJssalon Nemanja, aan de Hoofdstraat in de Helmondse wijk Mierlo-Hout, mag open blijven. Daardoor blijft één van de belangrijkste trekpleisters behouden voor de stad.

Lange wachttijden
IJssalon Nemanja is al vele jaren een begrip in Mierlo-Hout. Aanvankelijk begon de zaak, zoals de naam doet vermoeden, als ijssalon. De laatste jaren is de verkoop van ijs echter bijzaak geworden. Steeds meer bezoekers kwamen, tot voor kort, uitsluitend om een selfie te maken van de bekende Boze Buurman. Ook het muurtje voor diens huis was in trek. In het hoogseizoen waren wachttijden van dertig minuten voor het bouwsel geen uitzondering.

Drukte voor de populaire attractie. Foto: ED.nl.

Drukte voor de populaire attractie. Foto: ED.nl.

Mis
Vorig jaar ging het echter mis en dat was te wijten aan de Boze Buurman, vertelt reguliere bezoeker Jos uit Nuenen. ,,Ik ben een paar keer met mijn hele gezin naar Nemanja gekomen om een glimp op te vangen van de Buurman. Helaas liet hij zijn gezicht niet zien, ook niet als ik zijn oprit blokkeerde. Goed balen natuurlijk; het voelde een beetje als Joris en de Draak, maar dan zonder de Draak. Om het leed te verzachten hebben we maar een ijsje gehaald bij die ijssalon, maar daar kwamen we natuurlijk niet voor.”

Conflict
Wat volgde was een periode met grimmige situaties waarin de Boze Buurman resoluut dienst weigerde. Volgens kwade tongen was een arbeidsconflict tussen de ijssalon en de Boze Buurman de oorzaak. Zelfs de opiniesite helmond.nieuws.nl wijdde er een ongekleurd artikel aan en vond dat de niet-functionerende Buurman maar moest verhuizen.

De Boze Buurman weigert dienst en laat de dagjesmensen teleurgesteld wachten. Foto: ED.nl.

De Boze Buurman weigert dienst en laat de dagjesmensen teleurgesteld wachten. Foto: ED.nl.

Verhaal halen
Teleurgestelde en boze bezoekers accepteerden niet dat de Boze Buurman onzichtbaar bleef, en gingen verhaal halen. Daarom besloot de gemeente Helmond om de zaak preventief te sluiten. Pas nadat de Boze Buurman schriftelijk zijn medewerking aan de attractie had toegezegd, mochten de deuren weer van het slot. Die toezegging kwam vrijdag.

Koek en ei
Amper een dag later draait IJssalon Nemanja weer als vanouds. Ook de Boze Buurman laat weer veelvuldig zijn gezicht zien, tot vreugde van de bezoekers. Hij geniet zichtbaar van alle aandacht. En met dat conflict viel het volgens hem wel mee: ,,Er waren wat misverstanden. Ik zat een beetje in een dip, maar alles is weer koek en ei. Je weet hoe de media en de ijssalon zijn, toch? Die doen overal graag een schepje bovenop.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.