KNVB gaat experimenteren met minder Kevin Blom bij wedstrijden

Geplaatst: 11 augustus 2015 in Betaald voetbal overig

Kevin Blom krijgt de komende maanden meer vrije tijd. De KNVB wil de 41-jarige scheidsrechter, bij wijze van proef, minder vaak op laten draven.

Prima te missen
De KNVB heeft daarover afspraken gemaakt met een aantal clubs, waaronder PSV en Feyenoord. De bedoeling is dat deze clubs zelf de orde en sportiviteit op het veld gaan waarborgen. ,,De wedstrijd AZ – Ajax heeft bewezen dat het ook zonder Kevin Blom of andere officiële orderhandhavers mogelijk is om gewoon te voetballen. Niemands veiligheid is toen in het geding geweest. We zijn er steeds meer van overtuigd dat Kevin Blom prima te missen is”, zegt de KNVB desongevraagd.

Fiasco
De zaterdag gespeelde wedstrijd Feyenoord – FC Utrecht, waarbij Kevin Blom wél aanwezig was, mondde daarentegen uit in een fiasco. De blonde arbiter, die dit jaar al eerder een verwarde indruk maakte, was na een onterechte rode kaart aan de onterecht opgestelde Feyenoord-verdediger Rick Karsdorp het mikpunt van spot en agressie.

Blom (links) maakte wederom een verwarde indruk. Foto: telegraaf.nl.

Blom (links) maakte wederom een verwarde indruk. Foto: telegraaf.nl.

Definitief thuis
De eerste Blom-loze competitieronde is komend weekend. Mocht de pilot succesvol blijken, dan overweegt de KNVB om de fluitist definitief thuis te laten zitten. Veel voetballers juichen de proef toe. De tuchtcommissie van de KNVB is wat minder positief: ,,Zonder Kevin lopen we wel een hoop inkomsten mis.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.