Opnieuw Helmondse klusjesmannen actief in Ierland

Geplaatst: 9 augustus 2015 in Helmond

In het Ierse Belfast zijn dit weekend opnieuw Helmondse klusjesmannen actief geweest. De lokale politie heeft naar schatting drie meldingen ontvangen van mensen die benaderd zijn door de vakmannen.

Werktuig
Helmondse klusjesmannen duiken de laatste maanden steeds vaker op in Belfast. Ze verplaatsten hun werkterrein onlangs van hun woonplaats naar Ierland, omdat er in Helmond steeds meer concurrentie is van louche Iers werktuig. De vakmannen bieden aan de deur hun diensten aan. Het gaat dan bijvoorbeeld om het reinigen van een dakgoot, het metselen van een schouw of het ongevraagd en kosteloos verwijderen van een vastzittende autoradio.

Problemen
Wanneer iemand besluit in zee te gaan met de vaklui, ontstaan er vaak problemen. De klussers schaften langer dan strikt noodzakelijk, luisteren naar Radio Hollandio en kwèèken bovendien dikwijls luid mee met de twijfelachtige muziek die op dat station passeert. Omdat sommige Ieren de Helmondse taal niet machtig zijn, blijven oplossingen meestal uit en wordt er morrend ingestemd met de werkwijze van de Helmonders, die rondrijden in een grijze Ford Transit.

De aftandse Transit van de werklieden. Foto: ED.nl.

De aftandse Transit van de werklieden. Foto: ED.nl.

Klus geklaard
De politie van Belfast heeft de klussers nog niet kunnen aanhouden, laat een woordvoerster weten. ,,We besteden er ook geen aandacht aan. Niet omdat we ontevreden zijn over onze cao, maar omdat bijna iedereen op vakantie is naar een land waar het niet voortdurend regent. Na de bouwvak zetten we twee rechercheurs op de zaak. Daarmee is de klus hopelijk snel definitief geklaard.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.