Woensdag nationale herdenking voor ongedeerde slachtoffers Transavia-vlucht

Geplaatst: 2 augustus 2015 in Maatschappij

Komende woensdag staat Nederland stil bij de vliegramp met de HV5068, waarbij honderdzeventig passagiers en de gehele bemanning ongedeerd bleven. Voor de slachtoffers worden speciale klaagruimtes ingericht. Ook krijgen zij professionele hulp bij het invullen van de schadeclaimformulieren.

Turbulentie
Bij de tragische gebeurtenis, waarbij een Transavia-toestel bekwaam aan de grond werd gezet door kundige piloten, verkeerde niemand in levensgevaar. Wel klaagden enkele passagiers over gehoorproblemen; vermoedelijk veroorzaakt door het hysterische gegil van vrouwen die door alle commotie geen goede selfie konden maken. Turbulentie was overigens niet alleen de oorzaak van de ramp, maar ook het gevolg ervan.

Vlucht HV5068 landt volgens het boekje.

Vlucht HV5068 landt volgens het boekje.

Dag van nationaal gemauw
Met de nationale herdenking komt premier Rutte tegemoet aan de wensen van voornamelijk de familieleden en collega’s van de getroffenen. ,,Zij staan voor de onmenselijke taak om de overdreven verhalen keer op keer aan te moeten horen. Door een ‘Dag van nationaal gemauw’ in het leven te roepen, kunnen de slachtoffers hun verhaal, via SBS6, aan het grote publiek kwijt. Het is misschien even moeilijk voor de tv-kijker, maar gelukkig is half Nederland momenteel op vakantie. Daardoor blijft de overlast beperkt”, aldus de minister-president.

Eindhoven Airport
De herdenking vindt in principe plaats op Eindhoven Airport. Mocht het woensdag echter te hard waaien, dan wordt uitgeweken naar Schiphol.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.