Erehaag voor Berry van Aerle bij terugkeer op De Herdgang

Geplaatst: 1 augustus 2015 in PSV

Op zijn eerste werkdag na zijn vakantie is Berry van Aerle in het zonnetje gezet. Spelers van PSV vormden vrijdagochtend een erehaag toen de populaire scout zich weer op De Herdgang meldde.

Gold Cup
Van Aerle (52) was de afgelopen twee weken op Tenerife. Daar had hij een groot aandeel in het succes van driesterrenhotel Riu Arecas, waar hij in een luxe kamer sliep. Daarnaast pakte hij in de tweede week de Gold Cup; de gerenommeerde prijs voor het beste gelegenheidswaterpoloteam van het hotel. In de finale was Van Aerle’s team met 19-1 te sterk voor een ploeg die bestond uit dronken Russische hotelgasten. De Helmonder legde zes ballen in het net, al was er na afloop veel ophef over de partijdige arbitrage. Die zou de Russen hebben bevoordeeld.

Berry van Aerle. Foto: telegraaf.nl.

Berry van Aerle beantwoordt vragen over zijn vakantie en privéleven. Foto: telegraaf.nl.

Beste speler
De ex-international werd, alsof het niet genoeg was, uitgeroepen tot beste speler van de Gold Cup. Het stuwde de marktwaarde van de scout behoorlijk omhoog. In de hotellobby hengelden Russische toeristen en Spaanse obers al openlijk naar de diensten van Van Aerle, maar zij kregen nul op hun rekest.

Luid applaus
Toen Van Aerle vrijdag op De Herdgang arriveerde, werd hij door trainer Phillip Cocu op de grasmat geroepen. Daar stond de voltallige PSV-selectie in twee lange rijen opgesteld. Onder luid applaus en gejoel betrad hij het veld, waar hij een ingelijste foto van Cocu ontving. Wie of wat er op die foto staat, is overigens niet bekend.

PSV'ers wachten Berry van Aerle op na diens succesvolle vakantie. Foto: psv.nl.

PSV’ers wachten Berry van Aerle op na diens succesvolle vakantie. Foto: psv.nl.

Gewend
Van Aerle, aardig gebruind door het mooie weer, was niet opvallend emotioneel door de sympathieke actie op De Herdgang. ,,Na twee weken volpension ben ik wel gewend aan lange rijen vol luidruchtige mensen.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.