Bekentenis Poetin na Nobelprijs-opmerking over Blatter: ‘Ik was dronken’

Geplaatst: 28 juli 2015 in FIFA

Vladimir Poetin heeft bekend dat hij dronken was toen hij riep dat Sepp Blatter een Nobelprijs had moeten winnen. De ongelukkige Russische president liet zich citeren na een avondje stappen met zijn Zwitserse vertrouweling, maar was niet in een serieuze bui.

Avondje doorhalen
,,Ik was zondagavond met Sepp in Moskou om de zware WK-kwalificatieloting van het Nederlands elftal en het jubileum van de MH17 te vieren”, onthult Poetin. ,,Na een avondje doorhalen met veel drank en vrouwen van lichte zeden liep ik in een jolige bui een stagiair van een dagblad tegen het lijf. Als grap heb ik hem verteld dat Sepp Blatter een Nobelprijs moest winnen, en dat heeft hij als waarheid aangenomen. Blijkbaar zijn er toch nog mensen op deze planeet die mij serieus nemen.”

Poetin (tweede van links) en Blatter poseren, kort voordat ze het Moskouse nachtleven onveilig gaan maken.

Poetin (tweede van links) en Blatter poseren, kort voordat ze het Moskouse nachtleven onveilig gaan maken.

Nog meer hilarische onthullingen
Poetin deed na zijn wilde nacht nog meer hilarische onthullingen tegen de jonge journalist. Zo vond hij dat de Griekse premier Tsipras de Nobelprijs voor de Economie verdient. Daarnaast zei hij dat Osama bin Laden postuum de Nobelprijs voor de Vrede zou moeten krijgen, en dat de aan lichte dementie lijdende Amerikaanse C-actrice Roseanne Barr recht heeft op een Oscar voor haar gehele oeuvre.

Twijfel
Een woordvoerder van het Russische Ministerie van Informatie adviseert journalisten om, wanneer ze twijfelen of Poetin al dan niet dronken is, even contact op te nemen met het Kremlin. ,,Maar in de praktijk gebeurt dat weinig. Want iedereen die Poetin ook maar een beetje kent, weet dat hij eigenlijk continu dronken is.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.