Seizoen PSV lijkt nu al mislukt na afwijzing verloren zoon Afellay

Geplaatst: 27 juli 2015 in PSV

Het nieuwe seizoen moet nog beginnen, maar PSV lijkt nu al veroordeeld tot een bijrol in competitie, KNVB Beker en Champions League. Superster Ibrahim Afellay maakte namelijk bekend dat hij niet naar Eindhoven komt. Hij verkast naar Stoke City.

Streep door de rekening
,,Het is flinke streep door de rekening”, zegt een hoorbaar aangedane Phillip Cocu maandagochtend. ,,We zitten krap in onze aanvallende middenvelders, dus een topfitte speler met ritme als Ibi was hier meer dan welkom geweest. Met alle respect: met spelers als Guardado, Pröpper, Pereiro en De Jong win je natuurlijk geen prijzen. Maar ik snap zijn keuze hoor. Stoke City is een absolute topclub. Een betere manier om weer in beeld te komen bij de bondscoach is er volgens mij niet.”

Kroon op het werk
Afellay, 29 inmiddels, stond van 2004 tot 2011 onder contract bij PSV. Daarna verkaste hij naar FC Barcelona, waar hij zich ontpopte tot dé grote vedette. Nadat hij Nou Camp was ontgroeid, verkaste hij via Schalke 04 naar Olympiakos. Nu is het dus tijd voor de kroon op al zijn werk: Stoke City.

Een zeldzaam archiefbeeld: Afellay applaudiseert voor Messi. Meestal was het andersom.

Een zeldzaam archiefbeeld: Afellay applaudiseert voor Messi. Meestal was het andersom.

Deur open
Dat de transfervrije Afellay, na zijn jawoord aan Stoke City, nog geen oproep voor het Nederlands elftal heeft gehad, verontrust hem niet. ,,De week is nog jong. Voor iemand met mijn staat van dienst staat de deur ongetwijfeld altijd open. De bondscoach is immers niet blind.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.