Jules de la Tourette verkozen tot meest agressieve Tourfan

Geplaatst: 26 juli 2015 in Overige sporten

Jules de la Tourette is door de Tour de France-jury uitgeroepen tot meest agressieve toeschouwer van deze Tour. Hij verdiende die titel met name op basis van zijn hatelijke gedrag in de richting van winnaar Christopher Froome. Bijna elke dag ging de Franse oproerkraaier in de aanval.

Prima Tour
De 72-jarige wagenzieke Fransman kan terugkijken op een prima Tour. Hij stond bij nagenoeg elke etappe langs de kant en zorgde ervoor dat hij nadrukkelijk in beeld kwam. Dat deed hij door zich, tactisch, in langzame bochten of dunbevolkte zones langs het parcours op te stellen, zodat hij opviel.

Jules de la Tourette in actie.

Jules de la Tourette in actie.

Op stoom
Na een relatief rustige eerste Tourweek, kwam hij in de Pyreneeën écht op stoom. Hij slaagde erin om Chris Froome zowel verbaal als non-verbaal te beledigen en liet en passant ook nog weten het beroep van de Froomes moeder te kennen – waarschijnlijk door eigen ervaringen. Daarnaast bespuugde hij de geletruidrager, wat hem meermaals het rode rugnummer (de dagprijs voor de strijdlustigste renner) opleverde.

Niet meer in de halen

Zaterdag maakte De la Tourette het karwei bekwaam af. Hij had al een ruime voorsprong op zijn iets minder agressieve belager Claude Sac, en die voorsprong groeide op de Alpe d’Huez alleen nog maar. Door achtereenvolgens de hele reclamekaravaan, Froome, de ploegleiderswagen van Sky en twee geiten op leeftijd te vernederen, was de beroepsschelder uit de Vogezen niet meer in te halen.

Dolblij
Jules de la Tourette liet weten dolblij te zijn met de prijs: ,,Putain!”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.