Fans bezetten circuit tijdens Grand Prix van Hongarije; Max Verstappen rijdt meerenner aan

Geplaatst: 26 juli 2015 in Overige sporten

Formule 1-coureurs hebben zondagmiddag in Boedapest veel last gehad van fans die het circuit blokkeerden. In bocht zeven van de Hungaroring moesten de coureurs al hun stuurmanskunsten aanspreken om ongelukken te voorkomen. Max Verstappen slaagde daar niet in; hij raakte een meerenner.

Incidenten
De incidenten deden zich voor in de zevende bocht van het circuit, traditiegetrouw de plek waar de lastigste en dorstigste fans staan. Naar schatting tienduizend toeschouwers, waarvan een aantal verkleed als Borat, namen bezit van het asfalt. Sommige fans sprongen voor de bolides, zwaaiden hinderlijk met vlaggen of renden een stukje mee met de auto’s, ondertussen druk naar huis bellend.

Dronken fans staan hinderlijk op het circuit opgesteld.

Dronken fans staan hinderlijk op het circuit opgesteld. Het leverde hachelijke taferelen op.

Bespuugd
Lewis Hamilton is in Hongarije niet bijster populair, zoveel werd wel duidelijk. Wanneer de Britse klassementsleider naderde, werd hij getrakteerd op boegeroep. Ook werd zijn Mercedes bespuugd en kreeg hij bekers lauwe Heineken naar zijn hoofd gegooid. De ervaren Hamilton moest een paar keer stevig in de ankers om botsingen te voorkomen, maar hij kwam met de schrik vrij.

Veel vertraging
Dat kan niet worden gezegd van Max Verstappen van het Scuderia Toro Rosso-team. De zeventienjarige Limburger raakte in de tweede ronde een meerennende man die te laat opzij sprong. Het talent moest direct de pits opzoeken voor nieuwe vleugels, die dankzij sponsor Red Bull snel konden worden geleverd. Verstappen kon de race vervolgen, maar liep door de aanvaring veel vertraging op.

Massa: Verstappen remde te laat
Felipe Massa (Ferrari) uitte tijdens de race, via de boordradio, felle kritiek op Max Verstappen. ,,Verstappen remde veel te laat. Hij hoort een straf te krijgen voor zijn onverantwoorde actie”, aldus de Braziliaan. De raceleiding nam Massa’s ongevraagde advies over en deelde Verstappen een tijdstraf uit.

Dronken idioten
Lewis Hamilton was niet te spreken over het gedrag van de fans. ,,Die dronken idioten hier hebben geen respect voor ons en komen alleen maar om te zuipen. Ik denk vaak met weemoed terug aan de van de kalender geschrapte Grand Prix van Frankrijk. In dat land weten ze tenminste hoe ze topsporters moeten behandelen.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.