Advies ANWB aan wielrenners: mijd deze zwarte zaterdag de Alpe d’Huez

Geplaatst: 25 juli 2015 in Overige sporten

Tour de France-renners die vandaag per se een berg op willen fietsen, kunnen de Alpe d’Huez het beste links laten liggen. Dat adviseert de ANWB. Volgens de bond is het er vandaag, op de zogenaamde zwarte zaterdag, te druk met beschonken, luidruchtige toeristen die de weg barricaderen.

Niet die berg op
,,We hebben maar één advies aan de wielrenners: ga die berg niet op”, laat de ANWB weten. ,,De meeste renners die daar vandaag komen, willen vanavond ergens in de Alpen overnachten en morgen doorrijden naar Parijs. Dan zijn er betere alternatieven dan de Alpe d’Huez beklimmen.”

Luidruchtig lallend volk
Fietsers die de raad van de wielrijdersbond negeren, kunnen rekenen op lange wachttijden. Zo zal de weg waarschijnlijk geblokkeerd zijn met luidruchtig lallend volk, vaak in Borat-kostuum of met verboden wapens als een selfiestick.

De Alpe zal vandaag waarschijnlijk weer geblokkeerd zijn door drank- en wielerfans.

De Alpe zal vandaag waarschijnlijk weer geblokkeerd zijn door drank- en wielerfans.

Meerenners
Ook hoog in de ergernissen-toptien staan de zogenaamde meerenners: narcistische idioten die het hilarisch vinden om, soms onder invloed van verdovende middelen, mee te rennen met uitgeputte wielrenners die soms ook onder invloed van verdovende middelen zijn. Daarbij verliezen de dagjesmensen hun veiligheid, waardigheid en fatsoen vaak volledig uit het oog.

Andere route
Volgens de ANWB kunnen wielrenners op doorreis naar de Franse hoofdstad beter een andere route kiezen. ,,Richting Lyon is het bijvoorbeeld veel rustiger. Daar staat misschien nog een restantje boze boeren, maar die zijn minder hinderlijk en gevaarlijk dan de gemiddelde Alpe d’Huez-bezoeker.”

Op tijd vertrekken
Het is maar de vraag in hoeverre landgenoten het goedbedoelde advies opvolgen. Francofiel Steven Kruijswijk uit Nuenen zal toch over de ‘Hollandse berg’ koersen. ,,Omrijden is voor mij niet echt handig. Maar ik probeer op tijd te vertrekken en voor de grote meute aan te komen. Op die manier heb ik hopelijk weinig last van alle drukte.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.