Vluchtgevaarlijke Colombiaan dreigt met aanval in Franse Alpen

Geplaatst: 23 juli 2015 in Overige sporten

De beruchte bolletjestruismokkelaar Nairo Quintana heeft gedreigd met een aanval op Chris Froome. Volgens inlichtingendiensten wil de Colombiaan vrijdagmiddag afrekenen met de Britse wielrenner. De Franse politie is in de hoogste staat van paraatheid.

Extreem gevaarlijk
Quintana staat te boek als extreem (vlucht)gevaarlijk. In 2013 werd hij op de Parijse luchthaven Charles de Gaulle gearresteerd. Bij de douane kwam aan het licht dat hij bolletjes mee naar zijn thuisland Colombia wilde smokkelen. El Condor, zoals zijn bijnaam luidt, gaf aanvankelijk aan dat hij die bolletjes op eerlijke wijze had verkregen in de straten van de Franse hoofdstad.

Colombiaan Quintana wilde bolletjes mee naar huis smokkelen.

Colombiaan Quintana wilde bolletjes mee naar huis smokkelen.

Op de vlucht
Voordat de Franse politie hem kon arresteren, was hij alweer op de vlucht geslagen. Lange tijd werd er daarna weinig van hem vernomen. De twee jaar daarna is hij niet in Frankrijk gezien; hij zou wel in Italië en Spanje zijn gesignaleerd. Tot hij begin van deze maand weer opdook in Normandië en de Pyreneeën.

De vlucht van El Condor.

De vlucht van El Condor.

Dreiging
De afgelopen weken maakte Quintana een rustige en weinig dreigende indruk, maar nu heerst er dus angst dat hij geletruidrager Froome wil aanvallen. De gendarmerie zegt, via een woordvoerder, maatregelen te hebben om de dreiging af te wenden. ,,We hebben Team Sky bereid gevonden om stand-by te staan. Mocht de situatie erom vragen, dan hebben zij hem binnen de kortste keren ingerekend. En mocht dat niet lukken, dan trekken we wel een blik actievoerende Franse boeren open. Die laten helemaal niemand door!”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.