Finale RoboCup 2015 verstoord door Eindhovense veldbetreders

Geplaatst: 22 juli 2015 in Betaald voetbal overig

De finale van de RoboCup 2015 in China, tussen Tech United uit Eindhoven en het thuisspelende Water, is enige tijd onderbroken geweest. Een groep Eindhovense mannen misdroeg zich langs de lijn en betrad zelfs het speelveld. Na een afkoelingsperiode kon het duel worden uitgespeeld.

Spreekkoren
Vanaf de eerste minuut van het duel, dat werd gewonnen door Water uit China, misdroegen de fans van Tech United zich. Zo hielden de luidruchtige, waarschijnlijk dronken mannen zich hinderlijk op langs de zijlijn. Vanaf die plek wierpen ze bierflesjes en munten op het veld en hieven ze sarcastische spreekkoren aan. Vooral de geestelijk moeder van de uitblinkende Water-doelverdediger moest het ontgelden.

Onrust
Via de Kantonees sprekende stadionspeaker probeerde de scheidsrechter de rust te herstellen, maar aan die orders werd geen gehoor gegeven. Na amper twee minuten betraden twee mannen zelfs het veld, wat de opmaat was naar meer onrust. Halverwege de wedstrijd liep het compleet uit de hand. Na de zoveelste laffe breedtepass van de opnieuw tegenvallende Tech United-rechtsback bestormden vijf zogenaamde supporters het veld. Door de snelle tussenkomst van stewards raakte niemand gewond, maar de schrik zat er goed in.

Zogenaamde supporters betreden het veld. Door snel te reageren kunnen de spelers zich in veiligheid brengen.

Zogenaamde supporters betreden het veld. Door snel te reageren kunnen de spelers zich in veiligheid brengen.

Afkoelingsperiode
Na een afkoelingsperiode van een kwartier kon het duel worden hervat. De spelers van Tech United waren echter zichtbaar aangedaan door de gebeurtenissen en haalden geen moment hun gebruikelijke niveau. De Eindhovenaren hadden geen power meer om nog gevaarlijk te worden en dropen gedesillusioneerd af met een ruime 4-1 nederlaag.

Jammer
Het winnende Water was blij met de titel, maar volgens de aanvoerder ook aangedaan door alle hectiek. ,,Jammer dat een grote groep oproerkraaiers het opnieuw verpest voor een kleine minderheid. Maar goed, we zijn kampioen en dat telt. De kruipolie zal er vanavond niet minder om smaken.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.