Propper (23) voor twee seizoenen naar Ajax

Geplaatst: 13 juli 2015 in Betaald voetbal overig

Ajax heeft maandagochtend keihard toegeslagen op de transfermarkt. De Amsterdamse club wist propper Davy (23) los te weken bij een Spaanse topclub.

Pröpper al verkocht
,,Ik belde vanmorgen naar Vitesse om voorzichtig te informeren naar de vraagprijs van Davy Pröpper”, zegt Marc Overmars, spelersinkoper bij Ajax. ,,Maar toen hoorde ik dat hij al verkocht is aan PSV. Jammer, want Pröpper leek me de ideale persoon om de ArenA weer vol te krijgen.”

Grote Spaanse club
Overmars, vastbesloten om de selectie uit te breiden met een nieuwe publiekslieveling, liet het er niet bij zitten. ,,Ik ben direct op zoek gegaan naar een vergelijkbare speler, liefst van een grote Spaanse club. Nou, die heb ik gevonden. Hij heet Davy, een 23-jarige propper. Hij was de afgelopen seizoenen voor Pacha actief. Eén van de grootste clubs van Salou en dus waarschijnlijk ook van Spanje.”

Propper Davy werd dit weekend al gevolgd door een filmploeg van Ajax TV.

Propper Davy werd dit weekend al gevolgd door een filmploeg van Ajax TV.

Dure drank
De nieuwste aanwinst zal op wedstrijddagen actief zijn op de Amsterdamse ArenA Boulevard. Passanten kunnen erop rekenen ongewild lastiggevallen te worden door de propper, die hen gratis toegang tot de ArenA belooft. Dat lijkt mooier dan het is; eenmaal binnen worden mensen geconfronteerd met matig entertainment en buitensporige prijzen voor drankjes. Daarmee heeft Ajax het vrijkaartje snel terugverdiend.

Enorme investering
Met de transfer van propper Davy, die voor twee seizoenen tekende, is een bedrag van dertig euro per wedstrijddag gemoeid. Dat bedrag kan oplopen tot wel vijftig euro als hij de ArenA vol krijgt. Overmars: ,,Ik heb moeten praten als brugman om de rest van het bestuur te overtuigen van het nut van deze enorme investering. Maar we zijn er intern bijna uit. Het is nu alleen nog een kwestie van de puntjes op de o zetten.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.