Nieuwe attractie tijdens zomerkermis Helmond: Brakedance op A270

Geplaatst: 9 juli 2015 in Helmond

Van 130 kilometer per uur tot stilstand, en dat binnen een tijdsbestek van een paar seconden. Dat is het idee achter de Brakedance; een bijzondere creatie van de gemeentes Helmond, Nuenen en de provincie Noord-Brabant. Het moet de grootste trekpleister van deze Helmondse zomerkermis worden.

Niet in de binnenstad
Anders dan de andere publiekstrekkers, is de Brakedance niet in de binnenstad van Helmond te vinden. De spectaculaire attractie is geplaatst op de weg van Eindhoven naar Helmond, ter hoogte van de Neervoortse Dreef. In de binnenstad is het naar verluidt te vol met attracties, waardoor er geen plek is. Bovendien zou de locatie zijn gekozen om aantrekkelijker te zijn voor sensatiezoekers uit Eindhoven.

De Brakedance aan het proefdraaien.

De Brakedance aan het proefdraaien.

Vol op de rem
Het principe van de Brakedance is simpel. Bezoekers scheuren met een vaart van ongeveer 130 kilometer per uur richting Helmond. Net voordat ze bij de bewuste kruising zijn aangekomen, springt het verkeerslicht op rood, waardoor ze gedwongen zijn vol op de rem te stampen – vandaar de naam ‘Brakedance’.

Volgens de bedenker van de attractie nemen de G-krachten daarbij flink toe. ,,Als de automobilist op tijd stilstaat, krijgt hij ongeveer 3 g te verduren. Lukt dat niet en raakt de auto een automobilist die van rechts komt, dan kunnen de G-krachten oplopen tot wel 25. We denken dat het een echter blikvanger wordt. Vooral letterlijk.”

Te riskant
Veel reguliere kermisbezoekers en andere belanghebbenden vinden de attractie veel te riskant en eisen een veiliger alternatief. Volgens de bedenkers is de attractie niet te gevaarlijk. De gemeente Helmond verwees naar buurgemeente Nuenen voor nadere informatie daarover. Die wees op haar beurt naar de provincie Noord-Brabant, maar wegens het naderende weekend en zomerreces was daar niemand bereikbaar voor commentaar.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.