Lid mysterieuze Kelly Family-sekte wil optreden in Helmond

Geplaatst: 18 juni 2015 in Helmond

Helmond krijgt opnieuw te maken met het bezoek van een controversieel figuur. Nadat eerder dit jaar verschillende haatzaaiende imams er dolgraag wilden spreken, bleek woensdag dat een lid van de radicale groepering The Kelly Family van plan is om de stad komend weekend te bezoeken.

Vreemde kledij
Het gaat om Patricia Kelly, een 45-jarige vrouw met de Duits-Iers-Amerikaanse nationaliteit. In de jaren negentig van de vorige eeuw was zij nog regelmatig op de toenmalige muziekzender MTV te zien. Samen met talloze familieleden zong ze toen, gehuld in vreemde kledij, folkloristische liederen in verlaten bossen. Ook bekende ze, middels het nummer ‘Fell In Love With An Alien’, haar liefde voor haar broer en tevens neef Paddy.

image

Een klein deel van The Kelly Family, ergens in de vorige eeuw.

Mysterieuze sekte
Na de eeuwwisseling is er niets meer van de mysterieuze Kelly Family-sekte vernomen. Vermoed en gehoopt werd, dat de band onschadelijk was gemaakt door muziekterreurdeskundigen. Het geplande optreden van Patricia Kelly in de Cacaofabriek, komende zaterdag, duidt daar dus niet op.

Serieuze dreiging
Elly Blanksma, burgemeester van Helmond, is bezorgd. ,,Deze stad is de laatste tijd wel vaker uitgekozen als bestemming van allerlei bonte vogels met waanideeën, maar dit is een serieuze dreiging. Die haatpredikers maakten deel uit van een relatief kleine beweging, maar hier hebben we het over een lid van The Kelly Family; een sekte met talloze volgelingen en familieleden. Als het aan mij ligt, gaat het optreden niet door. Desnoods breken we de Cacaofabriek af. Dat gebouw kost toch alleen maar geld.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.