Nieuwe verkiezingen FIFA naar december: ‘In de zomer is het te heet’

Geplaatst: 10 juni 2015 in FIFA

De nieuwe president van de FIFA wordt niet deze zomer, maar pas komende winter gekozen. Het is gebruikelijk dat de presidentsverkiezingen in juni en juli plaatsvinden, maar wegens de huidige extreme hitte in Zürich – waar de gerespecteerde voetbalbond zetelt – is besloten om uit te wijken naar december.

Heet onder de voeten
,,Het is hier momenteel veel te heet, vooral onder onze voeten”, zo licht huidig president Sepp Blatter de verplaatsing toe. ,,Als de verkiezingen op dit moment zouden plaatsvinden, staan we niet in voor het welzijn en de vrijheid van onze door de FBI en Interpol opgejaagde bestuursleden. In december is de storm hopelijk een beetje gaan liggen.”

Ondanks een hittetraining in Qatar is Sepp Blatter (rechts) niet bestand tegen de warmte.

Ondanks een hittetraining in Qatar is Sepp Blatter (rechts) niet bestand tegen de warmte.

Druk in december
Voormalig FIFA-bestuurslid en huidig klokkenluider Chuck Blazer is geen voorstander van een WK in de kerstperiode: ,,In die tijd heb ik het altijd veel commerciële verplichtingen. In het sponsorcontract tussen de FIFA en Coca-Cola staat namelijk dat ik rond Kerstmis andere klokken moet luiden.”

Chuck Blazer zit niet te wachten op nog meer kerstdrukte.

Chuck – Santa –  Blazer zit niet te wachten op nog meer kerstdrukte.

Bestuurlijke aardverschuiving
Door de recente FIFA-schandalen wordt bij de presidentsverkiezingen een bestuurlijke aardverschuiving – inclusief bijbehorende ontslagvergoedingen en gouden handdrukken – verwacht. Jack Warner, de voortvluchtige voormalige vicevoorzitter (VVV) van de FIFA, maakt zich daar niet druk om: ,,Daar hebben we ons financieel op voorbereid. Het beheren van een potje voor slachtoffers van een aardverschuiving is mij wel toevertrouwd.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.